'Hayallerimizi Kirletmeyin' temalı çocuk festivali

UTAMARA Kadın Buluşma Merkezi, Linz-Donau-Parkı'nda 30 Mayıs'ta 'Hayallerimizi Kirletmeyin' temalı çocuk festivali düzenleyecek.

UTAMARA Kadın Buluşma Merkezi, Linz-Donau-Parkı'nda 30 Mayıs'ta 'Hayallerimizi Kirletmeyin' temalı çocuk festivali düzenleyecek.
Almanya`nın  Rheinland-Pfalz bölgesinin Linz kentinde bulunan UTAMARA Kadın Buluşma Merkezi bu yıl ikincisi düzenlenecek çocuk festivali için uzun süredir yürütülen hazırlık çalışmalarını tamamlamak üzere.

OYUN, YARIŞMA, SANAT

Hazırlık Komitesi, 30 Mayıs 2015 tarihinde Linz-Donau-Parkı'nda gerçekleştirilecek festival için üçüncü kez toplandı. Hazırlık Komitesi, festivalin temel amaçlarının Almanya`da yaşayan çeşitli kültürlere mensup çocukların birbirleriyle buluşması ve kaynaşmasının sağlanması olduğunu bildirdi.
Çeşitli kültürel gruplar festivale kendine öz renkleriyle katılım sağlayacak ve çocuklara yönelik birçok oyun, yarışma ve eğlence etkinliği organize edilecek. Yüz boyama, resim yapma ve birlikte uçurtma uçurma gibi etkinliklerin yer alacağı festivalde, çocuk folklor ve koro grupları, dans, bale gösterilerinin yanında çocuk sanatçılar bireysel çalışmalarını da sunacak.

'KİRLETİLMEMİŞ HAYALLERİNİ YAŞAYACAKLAR'

UTAMARA Festival Tertip Komitesi, "Amacımız, bir günlüğüne de olsa onların hiçbir ayrıma maruz kalmadan, hangi etnisite, toplum, kültür, din, renk ve cinse ait olurlarsa olsunlar, özgür bir ortamda , kirletilmemiş hayallerini çocukluğun kendi doğasında yaşamalarına fırsat vermektir" açıklamasında bulundu.
"Hayallerimizi Kirletmeyin" ana teması çerçevesinde düzenlenecek festival için çocuklar ve aileleri davet edildi.
 

...