HDP kadın milletvekili adayları ‘Kadın Seçim Bildirgesi’ni açıkladı

HDP doğu Marmara kadın aday tanıtım ve kadın seçim bildirgesi Kocaeli’nde açıklandı.

HDP doğu Marmara kadın aday tanıtım ve kadın seçim bildirgesi Kocaeli’nde açıklandı. HDP Kocaeli il binasında bir araya gelen milletvekili adayları Ayfer Koçak, Bedia Salhan, Sevda Özer, Diren Ceval Şen, HDP Bolu milletvekili adayı Nur Türk, HDP Karabük adayı Serp Yolcu, Sakarya adayı Ayşegül Altıntaş, Bilecik adayı Perihan Karakoç tanıtıma katıldı.

HDP’nin doğu Marmara kadın milletvekili adayları, Kocaeli’nde düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. Tanıtıma bölge kadın milletvekili adayları katıldı. Adaylar adına açıklamayı Kocaeli milletvekili adayı Sevda Özer okudu.

“Biz’ler kadına yönelik her türlü şiddetin en ağır şekilde cezalandırılmasını sağlayacağız” diye bildirgeyi okumaya başlayan Özer şöyle devam etti: “Erkek şiddetine maruz kalmadığımız, ölmediğimiz, öldürülmediğimiz, sokaklarında özgürce istediğimiz kıyafet ile dolaşabildiğimiz bir dünya istiyoruz.”

Şiddete maruz kalan kadının beyanının esas alınacağını aile içi cinsel istismar ile mücadele edileceğini, erken yaşta evlilik olgusuna karşı eğitim çalışmaların sürdürüleceğini belirten Özer, bağımsız kadın derneklerinin açtığı, kadın sığınma evlerinin kadın bakanlığı tarafından desteklenmesi gerektiğini belirterek, “Kadınların öz savunma hakkının tanınacağını bir yaşamı inşa etmek için çalışacağız” diye devam etti.

Ev içi emeği sosyal güvenlik içerisine alacaklarını söyleyen Özer, tüm mahallelerde 7/24 hizmet veren kreşler açacaklarını da sözlerine ekledi. Son olarak kadınların özgün ve özerk örgütlenmesi açısından meclis tarzı örgütlenme ile kadınların yerelde karar sürçlerine doğrudan katılmalarını sağlayacaklarını söyledi.

Son olarak yeni anayasanın kadın eksenli olmasını savunduklarını söyleyerek bildirge sonlandırıldı.

...