KJK 1 Mayıs’ı kutladı

KJK Koordinasyonu, bütün dünya işçi ve emekçilerinin, başta da dünyanın en büyük emekçisi olan kadınların 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı kutladı.

KJK Koordinasyonu, bütün dünya işçi ve emekçilerinin, başta da dünyanın en büyük emekçisi olan kadınların 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı kutladı.

KJK Koordinasyonu yaptığı yazılı bir açıklama ile Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramını kutladı. KJK açıklamasında, “Ortadoğu toplumsal emeğin ilk yerleşik hayata geçtiği topraklar olarak insan emeğini her zaman kutsamıştır. Ortadoğu halkları kar hırsını, hırsızlığı ve her türlü haksız kazancı her zaman lanetlemiştir. 

Çünkü emek insanlık onurunun en temel toplumsal ifadesidir. Emeğin ayaklar altına alındığı, değersizleştirildiği, metalaştırıldığı günümüz kapitalist dünyasında insan onuru, kimliği ve haysiyeti bir avuç uluslararası kapitalist şirketlerin kar ve daha fazla kar elde etme amacı uğruna kurban edilmek istenmektedir. Öldürülen sadece iş kazaları adı altında kurban edilen, açlığa ve yoksulluğa mahkum edilen milyonlara varan insan sayısı değil; esasta insanlığın toplumsal yaşam içerisindeki yaratıcı emeği ile kazandığı maneviyat ve onurdur. İnsan maneviyatı, tarihsel mirası ve onuru ile insandır” dedi.

KJK devamla şu hususlara dikkat çekti:

“Giderek belirginleşen alternatif yaşam arayışları ve tarihsel direniş damarları, Ortadoğu’da yeni bir demokratik dalganın ve dirilişin işaretleridir. Rojava devrimi şahsında kadın ve kadınla birlikte dünya bir demokratik devrim çağının kapısını aralamaktadır. Dünya insanlığı Rojava’daki demokratik yükselişle yeniden özgür gelecek umudunu ve özgür yaşam değerlerini yeşertmektedir. İnsan emeği özgür yaşamla ve demokrasi mücadelesi ile yeniden büyük bir değer kazanmaktadır. Demokratik devrim insanlığa yeniden maneviyat ve değerler kazandırmaktadır. 2015 yılı 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı bütün emekçilerin demokratik sosyalizm değerleri ile toplumsal mücadele zeminlerinde buluştuğu ve direniş bayrağını yükselttiği alanlarda kutlanılmaktadır. Anti-kapitalist, ilerici, devrimci, demokratik, kadının ve doğanın özgürlüğü uğruna mücadele veren bütün kesimlerin ve kimliklerin yeniden kendini bulduğu emek mücadelesinde insanca bir yaşamın bütün imkanları ve zeminleri yaratılmış durumdadır. Herkesin kendisini bulabileceği, ifade edebileceği ve emeğine sahipleneceği büyük bir mücadele zemini açığa çıkmış durumdadır. Her türlü despotik ve hegemonik politika ve yaklaşımlara, insanlık dışı yaşam ve çalışma koşullarına karşı ortak demokratik mücadele zeminlerini büyütmenin imkanları her zamankinden daha fazladır. Bu temelde herkesi alanlarda 1 Mayıs işçi ve emekçiler direniş geleneğine denk demokratik mücadeleyi toplumsallaştırarak yükseltmeye ve  7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde zirveleştirmeye çağırıyoruz. Emeği ve demokrasiyi bütün Türkiye halkları için biricik seçenek ve çözüm yolu olarak yüceltelim! 1 Mayıs’ı emeğin ve demokrasinin büyük mücadele günü haline getirelim!

Bütün dünya işçi ve emekçilerinin, başta da dünyanın en büyük emekçisi olan kadınların 1. Mayıs’ını kutluyoruz.”