KON-MED 17’nci Zilan Kadın Festivali’ne çağırdı

Almanya Kurdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), bu yıl 17’ncisi yapılacak Zilan Kadın Festivali’ne katılım çağrısında bulundu.

KON-MED Eşbaşkanları, 17 Haziran'da Almanya’nın Gelsenkirschen kentinde yapılacak Zilan Kadın Festivali dolayısıyla bir açıklamada bulundu.

KON-MED, festivalin Almanya’daki Kürt kadınlarının en büyük buluşması olduğunun altını çizerek, Almanya Kürt Kadınlar Birliği (YJK-E) tarafından organize edilen festivalin, 23 Aralık’ta Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleşen katliamda şehit düşen Evîn Goyî’ye (Emine Kara) adanacağını hatırlattı.    

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: “Sara, Rojbîn ve Ronahî’nin katledildiği Paris Katliamı'ndan 10 sene sonra yine aynı Paris’te kadın mücadelesinin öncülerinden Evîn Goyî hedef alındı. Bu saldırıda şehit Evîn Goyî şahsında hedef alınan kadın mücadelesidir.

Çünkü Evîn Goyî’nin Önder Apon’un paradigması ışığında büyük bir emekle sürdürdüğü Özgür Kadın Mücadelesi Rojava Kadın Devrimi ile başarıya ulaşmıştır. Daha sonra Rojhılat Kurdistanı’nda Evîn Goyî’nin kadın yoldaşları öncülüğünde başlayan serhildanlar ve yine Önder Apo’nun kadın mücadelesine kazandırdığı ‘Jin Jiyan Azadî’ sloganı ile bütün dünyaya yayılmıştır. ‘Jin Jiyan Azadî’ serhildanı dünya kadınlarının özgürlük mücadelesinde ilham verici ve ön açıcı olmuştur.

Büyük bir güçle bastırılan ve rotası değiştirilen kadın mücadelesi özgürlük yolunu yeniden keşfetmiş ve mücadelesini büyütmüştür. Bu çerçevede özgür kadın ve özgür toplum mücadelesinde büyük bir yol katedilmiştir.

İkinci Paris Katliamı, Türk devletinin öncülüğünde erkek-devlet sisteminin Evîn Goyî öncülüğündeki kadın mücadelesine, ‘Jin Jiyan Azadî’ serhildanına vermiş olduğu cevaptır. Paris Katliamı dosyasına yaklaşım şekli bunu açık bir şekilde ortaya koymuştur.

Zilan Kadın Festivali böyle kritik bir süreçte gerçekleştirilecektir. Kurdistan’ın dört bir yanından ve dünyanın her tarafından kadınlar, bu zihniyete karşı festival alanında sesini yükseltecek ve mücadelesini sürdürecektir.

Bizler KON-MED olarak kadın mücadelesine güç vermek için Zilan Kadın Festivali festivalinde olacağız. Şehit Zîlan’dan şehid Evîn Goyî’ye kadar büyük bedellerle sürdürülen özgür kadın mücadelesine güç vermek için bütün halkımızı Zilan Kadın Festivali katılmaya davet ediyoruz. ‘Jin Jiyan Azadî’ sloganı ile Gelsenkirschen’de festival alanını doldurmaya davet ediyoruz.”