PAJK: Her yeri 1 Mayıs alanına çevirelim

PAJK, 1 Mayış İşçi Bayramı’nı kutlayarak, her yeri 1 Mayıs alanlarına çevirmeye; soyguncu, ırkçı, sosyal şoven, cinsiyetçi ve savaş rantçısı ulus-devlet partilerinden, işçiler, emekçiler adına, 7 Haziran’da hesap sormaya çağırdı.

PAJK Koordinasyonu, 1 Mayış İşçi Bayramı’nı kutlayarak halkları, emekçileri, kadınları HDP çatısı altında mücadelelerini yükseltmeye, her yeri 1 Mayıs alanlarına çevirmeye; soyguncu, ırkçı, sosyal şoven, cinsiyetçi ve savaş rantçısı ulus-devlet partilerinden, işçiler, emekçiler adına, 7 Haziran’da hesap sormaya çağırdı.

PAJK Koordinasyonu, 1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçiler Bayramı vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı. PAJK, “Devrim ruhu ve baharın coşkusuyla karşıladığımız 2015 yılının 1 Mayıs Dünya işçi ve emekçiler günü, emekçi kadınlara, işçilere, halklara kutluyor, emek mücadelesinin zaferle taçlanacağına olan inancımızla sosyalizm mücadelesini selamlıyoruz.  1 Mayıs şehitleri şahsında dünya devrim şehitlerini saygıyla anıyor, Kürdistan Kadın Özgürlük Partisi olarak demokratik sosyalizm mücadelesini kadın kurtuluşu temelinde yükseltme sözümüzü yeniliyoruz” dedi.

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günüyle başlayıp, halkların baharı olan Newrozla yükselen ve 1 Mayıs tüm dünya emekçi insanlarıyla kucaklaşan bu günü insanlığın kurtuluş baharına dönüşeceğine olan inancımızla karşılıyoruz” denilen açıklamada, devamla şunlar belirtildi:

 “Emek mücadelesinin zirveleştiği gün olan 1 Mayıs, emekçilerin-işçilerin özgürlükle sözleşme, direniş günü ve bayramıdır. PAJK olarak, ovada, tarlada, bağda, fabrikada alın terleriyle yaşamı yoğuran tüm emekçi kadınların direniş coşkusunu paylaşıyoruz.  

İlk hırsızlığın, emek gaspının kadın yaratımları üzerinden geliştiği ve ilk köleliğin emek hırsızlığı ile başlamıştır. İnsanlığın kutsalını köleleştirmekle başlayan erkek egemenlikli zihniyetin ulaştığı düzey, bugün insanlık açısından en tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Emek hırsızlığını normaleştiren ve emek hırsızlığına dayalı gelişen kapitalist sistemin yarattığı tahribat günümüzde acımasız savaşlar, göçler, yıkımlar, terör, talan, tecavüz ve açlık olarak sürmektedir.

Yüzyıllardır bu zihniyete dayalı olarak gelişen ve kendini vazgeçilmez kılmaya çalışan kapitalist sistem, insanlık değerlerinin en büyük düşmanı, modern köleciliğin kendisidir. Hiç bir insanı ve ahlaki değer tanımayan bu sistem, halkları, kadınları, emekçileri, işçileri, emekten ve özgürlükten yana olan tüm kesimleri cenderesine alarak iliklerine kadar sömürmeyi sürdürmektedir.  Ve yüzyıllardır sömürü sistemine karşı direnen, mücadele eden, haktan, adaletten yana olan ezilen tüm halkların yürüttüğü onurlu kavganın da devam ettiği bir hakikattir. Bu onurlu kavganın halkların özgürlüğü ile taçlanması için ilk sömürülen sınıf, ilk sömürülen ulus olarak kadının özgürleşmesi emekle yaratılan bir yaşamın özgürleşmesi anlamına gelecektir. Bunun için; emekleriyle insanlığı yaratan başta kadınlar olmak üzere, güzel bir dünyayı yaratma iddiasıyla emek harcayan ve yeryüzünü halkların tüm renkleriyle büyük bir bahçeye dönüştürmek isteyen bütün emekçilerin 1 Mayıs mücadele gününü kutluyoruz.  Halkları, emekçileri, kadınları HDP çatısı altında mücadelelerini yükseltmeye, her yeri 1 Mayıs alanlarına çevirmeye; soyguncu, ırkçı, sosyal şoven, cinsiyetçi ve savaş rantçısı ulus-devlet partilerinden, işçiler, emekçiler adına, 7 Haziran’da hesap sormaya çağırıyoruz.”