Paris’de ‘adalet’ eylemi: Sabrımız kalmadı

Kürdistanlılar her Çarşamba olduğu gibi Paris katliamının karanlıkta kalmaması için adalet ve aydınlık taleplerini yineledi.

Kürdistanlılar her Çarşamba olduğu gibi Paris katliamının karanlıkta kalmaması için adalet ve aydınlık taleplerini yineledi. Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için Paris’te yürüyüş gerçekleştiren Kürdistanlılar “sabrımız kalmadı” dedi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde saat 14.00’de bir araya gelen Kürdistanlılar ellerinde üç kadın devrimcinin fotoğraflarının olduğu flamalarla yürüyüşe geçti. “Hepimiz Sakine, Fidan, Leyla’yız”, “adalet istiyoruz”, “hakikat ortada adaleti sağlayın”, “kadın, mücadele, yaşam” sloganları eşliğinde kitle Kürdistan Enformasyon Bürosu’na kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş güzergahı boyunca katliamın aydınlatılması talebiyle bildiriler dağıtıldı. Gare de L’Est kavşağında ise yürüyüşçüler 5 dakikalık bir oturma eylemi gerçekleştirdi. Oturma eylemi sırasında yapılan kısa konuşmada “İki yıldır adalet talep ediyoruz. Halen bu katliamın arkasındaki güçler çok açıkken susuluyor. Sabrımız sınanıyor. Sabrımız kalmadı. Ama biz demokratik eylem gücümüzle sokakta olmaya devam edeceğiz” denildi.

Kürdistan Enformasyon Bürosu’na ulaşıldığında ise üç şehit şahsında bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Saygı duruşunun ardından yapılan kısa konuşmada, Kürt halkının katliamın aydınlatılması yönünde Fransız devletine olan adalet ve aydınlık talebi yinelendi. Eylemin bitiminde 1 Mayıs eylemi ve 2 Mayıs’ta Selahattin Demirtaş’ın katılacağı HDP seçim mitingine katılım çağrısı yapıldı.

...