QSD 25 Kasım bilançosunu açıkladı

QSD, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik dün gerçekleştirdiği saldırılarda 77 köy ve beldenin bombalandığını açıkladı. Zirgan’da 6 çetenin öldürüldüğü belirtildi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk devletinin yaptığı saldırılara ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

“İşgalci Türk devletinin başarısızlığı, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıların sonuçlarından açığa çıktı. Bu yüzden halkımızın bu vahşi saldırılara karşı direnişini artırdığı, halkımızın sergilediği cesur ve onurlu tavırla gurur duyduğumuz bir dönemde, sivil alanlara ve hizmet kurumlarına yönelik saldırılarına devam ediyor. Buna karşın işgal saldırıları cevapsız kalmayacak, bu doğrultuda gücümüzü arttıracak ve halkımızı koruyacağız.

Türk devleti dün Kuzey ve Doğu Suriye’nin 77 köy ve beldesini savaş uçakları, keşif uçakları ve ağır silahlarla bombaladı, keşif uçaklarının bölgede yoğun dolaşmasından faydalanan bir grup çete Zirgan’a saldırı girişiminde bulundu. Güçlerimiz, çetelerin girişimlerine hızlıca cevap vererek 6 çeteyi öldürdü.

24 KASIM;

CİZRE BÖLGESİ

Amûdê

Zirgan cephesi 8 obüs ve 6 havan topuyla bombalandı.

Zirgan’a bağlı Bobî köyünde saldırı girişiminde bulunan 2 çete öldürüldü. Çatışmadan sonra güçlerimiz ağır silahlarla çetelere yönelik bir eylem düzenledi. Bu eylemde de 4 çete öldürüldü.  Toplamda 6 çete öldürüldü

Qamişlo

Zorava, Xiwêtla, Mele Ebas, Şelûmiyê köyleri 7 obüs topuyla bombalandı.

Til Temir

Tewîla ve Gozeliyê köyleri 14 obüs topuyla bombalandı.

FIRAT BÖLGESİ

Kobanê

Cîşan, Goran, Xirbîsan, Zorava, Til Ehmed Mûnîr köyleri 11 havan ve 2 tank mermisiyle bombalandı.

Girê Spî:

Xan Tepesi, Xalidiyê ve Terad petrol istasyonu tank ve obüslerle bombalandı.

Eyn Îsa - Tirwaziye

Um El Beramîl beldesi 3 obüs topuyla bombalandı.

Minbic:

Elyanlî, Korheyuk, Ewn Dadat, Hoşeriye, Boxaz ve Seyada köyleri 18 havan ve 5 obüs topuyla bombalandı.

25 KASIM

EFRÎN BÖLGESİ

Samûqa, Til Ziwan, Til Madiq, Til Cîcan, Im Hûş, Minnix, Eyn Deqnê, Nêrebiye, Bêluniye, Dêrcimel, Şêx Îsa, Girê Meyasê, Merenaz, Şewerqa, Malikiye, Soxaneke, Qinêtirê, Girê Bênê, Tatmaraş, Tinnib, Elqemiyê, Îrşadiyê köyleri ve Til Rifat beldesi 406 obüs, 39 havan ve 350 bombaatarla bombalandı.

CİZRE BÖLGESİ

Til Temir

Dirdara, Til Tewîl ve Tewîla obüslerle hedef alındı.

Hol

Hol Kampı’nda işgalci Türk devletinin keşiflerinin uçmasıyla, kamptan bir grup çete kaçtı, daha sonra kısa bir süre içerisinde güçlerimiz tarafından yakalandı.

FIRAT BÖLGESİ

Kobanê

Zormexar, Cîşan, Goran, Xirbîsan, Ziyaret, Qeremox, Til Şeyîr, Siftek, Kor Elî, Çarixlî, Xerab Eto, Miştenur tepesi ve Şiyux Foqanî beldesi obüs ve havanlarla bombalandı.

Girê Spî

Huşan, Seyda, Ebdokê, Ebû Kurdo, Dibis, Koberlik, Îbrahîm Kurdî ve uluslararası M4 yolu obüs ve havanlarla bombalandı.

Eyn îsa

Siwêdiya köyü 5 obüsle hedef alındı.

Minbic

Hemam Dağları, Hoşeriye, El Cat, Korheyuk, Seyda, Ewn Dadat, El Yanelî köyleri 15 havan ve 12 obüs topuyla bombalandı.