QSD: 9 savaşçımız helikopter kazasında şehit düştü

Demokrati Suriye Güçleri(QSD), 15 Mart günü gerçekleşen helikopter kazasında 9 savaşçının şehit düştüğünü açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şunlar belirtildi:

“DAİŞ ile mücadele kapsamında güvenlik ve askeri deneyimlerini paylaşmak ve Kuzey ve Doğu Suriye'de teröre karşı savaş kabiliyetini yükseltmek amacıyla Antiterör Birlikleri'ne (YAT) bağlı bir birliğimiz Başûrê Kurdistan’a gitti.

15 Mart 2023 akşamı savaşçılarımızı taşıyan iki helikopter Süleymaniye’ye geçtiği sırada kötü hava koşulları nedeniyle düştü. Anti Terör Birlikleri komutanı Şervan Kobanê öncülüğünde olan 9 savaşçımız şehit düştü.

Anti Terör Güçleri, teröre karşı savaşta en iyi savaşçı ve komutanlarını feda etti. Kobanê’den Reqa ve Dêrazor’a kadar şiddetli savaşlarda yer aldılar. Bu güçler ileri savaş yöntemlerine göre eğitildi ve DAİŞ’e Karşı Uluslararası Koalisyonu’nun temel ortaklarıdır. Bunun yanında aktif bir şekilde mücadele ediyor, bölgede DAİŞ’e karşı savaşan farklı güçlerle birlikte ortak mekanizmayı güçlendirmek için yeteneklerini geliştiriyor.

Şehitlerin ailelerine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz. Ayrıca şehitlerin gösterdiği fedakarlığın direnişin, halkımızı ve kutsal toprağımızı korumanın devamı olacağının altını çiziyoruz.

Son olarak Başûrê Kurdistan bölgesindeki ilgili yetkililere, şehitlerimizin cenazelerini Kuzey ve Doğu Suriye’de değerlere ve geleneklere göre defnedilmesi için ulaştırması çağrısı yapıyoruz.”