TJKE: Tüm Türkiyeli ve Kürdistanlı kadınlar HDP'ye oy vermeli

TJKE, kadınları HDP'ye oy vermeye çağırarak, "7 Haziran seçimlerinde kadınların oyları Türkiye ve Kürdistan'ın kaderini tayin edecektir" dedi.

TJKE, kadınları HDP'ye oy vermeye çağırarak, "7 Haziran seçimlerinde kadınların oyları Türkiye ve Kürdistan'ın kaderini tayin edecektir" dedi.
Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJKE), yazılı açıklama yaparak, Avrupa'daki tüm Kürdistanlı ve Türkiyeli kadınlara HDP'yi destekleme çağrısında bulundu.
Açıklamada, dünya kadınlarının oy hakkı elde edebilmek için on yıllarca mücadele verdiklerine; ağır baskı, aşağılanma, tutuklanma, işkence ve hatta ölümü göze aldıklarına dikkat çekildi. Kadınlar oy hakkını elde ettikten sonra ise büyük çoğunluğunun oylarının eşleri, babaları veya kimi 'büyükleri' tarafından ipotek altına alındığının ifade edildiği açıklamada, "Oysa kadın iradesi dünyayı değiştirecek güçtedir, eğer bu iradenin sahipleri bu güçlerinin farkına varırlarsa! Bugün başta Kürdistan olmak üzere dünyanın birçok yerinde uyanan ve harekete geçen bu irade yaşamın çehresini değiştirmeye başlamıştır" denildi.

'KADINLAR TÜRKİYE VE KÜRDİSTAN'IN KADERİNİ TAYİN EDECEK'

"Türkiye ve Kürdistan halklarını katmerli bir diktatörlüğün pençesine düşmekten ve kan gölüne sürüklenmekten kurtarmanın anahtarı kadınların ellerindedir! 7 Haziran seçimlerinde kadınların oyları Türkiye ve Kürdistan'ın kaderini tayin edecektir. Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) verilecek her oy barışın, kardeşliğin, eşitliğin yolunu döşeyen bir taş olacaktır" ifadelerinin yer aldığı açıklamada, tüm Kürdistanlı ve Türkiyeli kadınlara 7 Haziran'daki seçimlerde HDP'ye oy vermeye çağrısı yapıldı.