11 saray çetesi öldürüldü, 2 zırhlı araç imha edildi

YPS/YPS JIn savaşçılarının Siirt’te gerçekleştirdikleri eylemlerde 11 saray çetesi öldürülürken, 2 zırhlı araçta tümden imha edildi. Eylemlerde 3 Drone tipi keşif uçağı düşürülürken, 4'ü de darbelendi.

YPS Genel Koordinasyonu, Siirt’te gerçekleştirilen eylemin sonuçlarını açıkladı. YPS, 15 Temmuz günü saat 03.00'te Siirt Merkezde bulunan Doğu Kışla Lojmanları, Güvenlik Tepesi, Serê Zinê de konumlanan saray güçleri ve Yeni Mahalle Karakolunu hedef alınarak eylem düzenlendiğini, yapılan etkili vuruşların sonuçlarının netleştirilemediğini bildirdi.

YPS, sabaha karşı saat 05.00'te 1 Akrep tipi zırhı araçta hedeflendiğini, etkili vuruşlar sonrası kullanılamaz hale getirildiğini kaydetti. Saray çetelerinin kaybı bilinmediği de vurgulandı.

YPS açıklamasnda devamla şu bilgiler verildi:

“Yine burada Zırhlı 1 Kobra aracı roketlerle vurularak imha edilmiş ve 2 PÖH öldürülmüştür.

Sabah saat 07.30 YPS-JİN birimlerince yapılan eylem de 1 panzer tipi araç imha edilmiştir.

Aynı gün öğleden sonra saat 15.00'te zırhlı bir Kobra aracı etrafında toplanan 20 civarındaki saray güçleri roketatarlarla vurulmuş bunlardan 7'si öldürülmüştür. Bu eylemlerde 3 Drone tipi keşif uçağı düşürülürken, 4'ü de darbelenmiştir.

Serê Zinê, Ulus, İnönü ve Cumhuriyet mahallelerine 2 gün boyunca saray çeteleri herhangi bir müdahale yapamamıştır.

Tepê Serê Zinê ve Güvenlik, Tepê Şêx Kurkê'de yapılan suikast eylemlerinde 2 saray çetesi öldürülürken, 1'i de yaralanmıştır.”