GÖRÜNTÜLÜ

14 Temmuz direnişçileri Kürdistan dağlarında anıldı

14 Temmuz direnişçileri Medya Savunma Alanları’nda düzenlenen askeri törenle anıldı.

14 Temmuz büyük ölüm orucu direnişinde yaşamını yitiren PKK’nin öncü kadrolarından Hayri Durmuş, Kemal Pir, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek Medya Savunma Alanları’nda gerçekleştirilen askeri törenle anıldı. Törene YJA-Star Merkez Karargah komutanlarından Hemrin Dersim, YJA-Star komutanlarından Militan Dersim, Piroz Serhat ve HPG komutanlarından Serhat Mardin ile çok sayıda gerilla katıldı.

Törende bir konuşma yapan Hemrin Dersim, Kemal Pirlerin, Hayri Durmuşların, Saraların direniş ruhunun PKK’nin bugün Kürdistan’daki direnişine öncülük ettiğini belirtti.

Dersim devamla şunları söyledi: “14 Temmuz büyük Amed Zindan direnişi 34 yılı geride bıraktı. Bugün Kemal Pir, Hayri Durmuş, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek yoldaşların kahramanlık günüdür. Kemal Pir’in ‘biz yaşamı uğruna ölecek kadar çok seviyoruz’ ve Mazlum Doğan’ın “direnmek yaşamaktır” sözleri direnişimizi bugünlere getiren, bizi daha büyük direnmeye davet eden anlayışlar olmuştur. Bizlerde bu yoldaşların bu felsefeleri ile direnişimizi büyütüyoruz. Çünkü Kemal Pir’in yoldaşları olarak bizler de şimdi tüm Kürdistan’da faşizme karşı direniyoruz. Yine Kemallere, Hayrilere, Mazlumlara, Saralara ve Rêber Apo’ya söz verdiğimiz gibi bu büyük direniş ruhunu kendimize esas alarak Önder Apo’nun özgürlüğünü kazanıncaya kadar direneceğiz. İçinde yaşadığımız süreç direnişi daha da büyütme sürecidir. Faşist Türk devleti bu büyük direniş ruhunu kırmak, bizi bu yoldaşların miras olarak bıraktığı direniş geleneğinden koparmak için bir çok yoldan yönelim içerisindedir. Şunu çok net belirtiyoruz ki bu direniş ruhu olduğu müddetçe hiç kimse yaşanılan bu kahramanlıkları durduramaz. Daima bu direniş ruhu önde olacaktır. Çünkü Kemal Pir, Hayri Durmuş ve Sakine yoldaşlar her zaman bize direnmeyi emrediyorlar. Halkımıza, örgütümüze ve Önderliğimize verdiğimiz sözler ile şehitlerimize sahip çıkacağız ve direnişlerini başarıya götürmek için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz. Sur’a, Cİzre’ye, Mehmet Tunç’a, Asya yoldaşlara verdiğimiz sözlerimiz var. Biz büyük bir direnişle hep var olacağız ve direnişimiz her gün daha da büyüteceğiz. Bu direniş bizi başarıya götürecektir. Ve bütün Kürt gençlerini bütün kahraman Kürt halkını direnişi daha da büyütmeye davet ediyoruz.”

Askeri törenin ardından Hemrin Dersim, günün önemine ilişkin gerillalarla bir toplantı gerçekleştirdi.