15 Ağustos Hamlesi Kurdistan’ı direniş kalesine dönüştürdü

Kurdistan gerillaları komutan Egîd’in başlattığı mücadele mirasını devralarak bugün Kurdistan’ı direniş kalesine dönüştürmüş durumdalar. Sadece 6 Ağustos eyleminde değil, işgalcilere yönelik her saldırıda gerilla 15 Ağustos Hamlesi'nin ruhuyla savaşıyor.

GERİLLA DİRENİŞİ

Bugün savaş alanında işgalcilere karşı direnen, savaşan ve onları yenilgiye uğratanlar çağdaş Egîdlerdir. Bu ay tarihi hamlenin gerçekleştiği aydır. Kurdistan’ın 4 parçasında Egîd rüzgarı esiyor. Bu rüzgardan payını alanlar düşmana ve ihanetçilere karşı zırhlarını kuşanıyorlar. 6 Ağustos’taki etkili eylem de dahil olmak üzere gerillaların işgalcilere ve hainlere karşı yürüttüğü savaş bu hakikatin en açık örneğidir. Bu yıl Kurdistan'da silahlı çatışmaların başladığı hamlenin 40. yıl dönümü. 40 yıllık mücadele şüphesiz Rêber Apo’nun ve kahraman şehitlerin emekleri sayesinde bugünlere geldi. Elbette PKK'nin mücadelesi hamleden önce başladı, Rêber Apo örgütlenme için ilk adımı attığında başladı Kürt halkının mücadelesi.

Peki, 15 Ağustos'un farkı nedir? 15 Ağustos Kurdistan'da silahlı çatışmanın başlangıcıdır. Kurdistan'da ilk kez yenilmez bir silahlı güç oluşturuldu ve bu güç 40 yıldır aralıksız bir şekilde mücadele ediyor. Kurdistan Özgürlük Gerillalarının 40 yıllık bir savaş geçmişi ve mirası var. Bu mirasa her geçen gün yenilikler ekleyerek işgalcilere karşı en üst düzeyde savaşıyorlar. Özgürlük ruhu her savaşçısının kalbinde canlanıyor. Özgürlük savaşçıları, direniş tohumunun ekildiği bu toprakları her gün alın terleriyle ve kanlarıyla suluyor. Bugün de mücadelenin her alanında, Zap'ta ve Metîna'da bu mücadeleyi görüyoruz.

Hamlenin yıldönümü arifesinde özgürlük gerillaları eylemleri ile şu mesajı veriyor: “15 Ağustos hamlesinin ruhunu ancak mücadele ederek yaşatabiliriz.” Özgürlük gerillaları, Temmuz ayını çok yüksek bir performansla, mücadele dolu ve Amed zindan direnişçilerinin ruhuyla geride bıraktı. 15 Ağustos Hamlesinin yıldönümünde de komutanları Egîd’in tarzını esas alarak düşmana tarihi bir ders verdiler. Ağustos ayının ilk haftasında gerilla, eylemleri ve sonuçlarıyla bu ayki savaşın gidişatını bizlere gösterdi.

İŞBİRLİKÇİLER KURDISTAN TOPRAKLARINI KENDİ ELLERİYLE SATIYORLAR

Medya Savunma Alanlarında özgürlük gerillası şahsında onur savaşı yürütülüyor. Türk Devleti ve işbirlikçileri ahlaksız ve insanlık saldırılarda bulunuyor. Kurdistan dağlarında böyle bir hakikat yaşandığı için özgürlük gerillaları da onurları ve toprakları için mücadele ediyor. İnsanlıktan nasibini almayan işgalci Türk devleti ise, Kürt halkının kazanımlarını yok etmek için özgürlük hareketine saldırıyor. En acı olanı da Barzani ailesi gibi işbirlikçi, hainler, Türk devletinden daha beter bir şekilde bu saldırılarda yer alıyor ve Kurdistan topraklarını kendi elleriyle satıyorlar. Kurdistan gerillalarının, topraklarını savunma, halkının kazanımlarına ve şehitlerin kanıyla elde edilmiş direniş mirasına sahip çıkma sorumlulukları var.

Bu sorumlulukla hareket eden savaşçılar, 6 Ağustos'ta Girê Bahar alanında düşmana karşı 2 koldan çok etkili eylemler gerçekleştirdi. Amediyê yolu üzerinde bulunan Guherzê köyünden KDP’nin desteğiyle gerilla alanlarına geçmeye çalışan düşman askerlerine anında müdahale ettiler. Önce Ali isimli Türk komutan ardından da tüm birlik gerillalar tarafından tasfiye edildi. Özgürlük gerillalarının müdahalesinde 14 Türk askeri öldü, 5 Türk askeri de yaralandı. Kurdistan gerillaları komutan Egîd’in başlattığı mücadele mirasını devralarak bugün Kurdistan’ı direniş kalesine dönüştürmüş durumdalar. Sadece 6 Ağustos eyleminde değil, işgalcilere yönelik her saldırıda gerilla 15 Ağustos Hamlesinin tarzı ve ruhuyla savaşıyor.