16 savaşçı sloganlarla uğurlandı

Gire Spi ve Siluk’te yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden 16 savaşçı onbinlerce kişi tarafından Şehîd namirin’ ve ‘Ey şehîd xwîna te li erdê namîne’ sloganları ile toprağa verildi.

Çete ve Türk devletinin 27 Şubat tarihinde gerçekleştirdiıi saldırıda Gire Spi ve Siluk’te yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren 16 savaşçının cenazesini almak için onbinler Dirbesiye ve Serekaniye Şehit Aileleri Kurumu önünde bir  araya geldi. Savaşçıların cenazalerini teslim alan halk, uzun araç konvoyu ile Şehit Rüstem Şehitliği’ne götürüldü.

YPG savaşçıları Mihemed El-Fetah (Herekol Devrim), Cabir Ehmed, Fayîz Îsmayîl (Serhed Serêkaniyê), Hozan Xedîca (Bengîn Serêkaniyê), Elî Mamo (Şawîş Kobanê), Şêxo Mamo (Çekdar Zagros), Rûbar Erbanî, Beşar Melmûs (Egîd Mextelê), Mehmûd Remo, Kamil Yaqûb (Kemal Dirbêsiyê), Nasir Hiso, Îbrahîm Zoro (Botan Zoro), Mîlad Hemdo (Egîd Serêkaniyê), Umer Îsmayîl (Berxwedan Cûdî), MIhemed Umer (Herekol Tevdem) , Hanî Hisên (Bedran Qamişlo) ile özsavunma askeri Etellah El-Cerba için Şehitlik'te tören gerçekleştirildi.

Törende konuşan TEV-DEM Yürütme Kurulu üyesi Henîfe Hisên, gelişen vahşi saldırılar karşısında direnen özgürlük savaşçıları önünde saygıyla eğildiğini belirtti.

Cizir Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Ekrem Hiso ise “Türk devleti özerklik karşıtı tutumu sonucunda böylesi bir saldırı gerçekleştirerek bizleri mücadelesiz bırakmayı planlıyor, fakat şehitlerimizin izinden federal bir Suriye inşası için direnişe sonuna kadar devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından 16 özgrülük savaşçısının şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.  Şehitlerin cenazeleri ‘Şehîd namirin’ ve ‘Ey şehîd xwîna te li erdê namîne’ sloganları ile toprağa verildi.