2 savaşçı toprağa verildi

YPG savaşçısı Cemîl Ehmed Deqorî (Rohat Zagros) ve Anti Terör Güçleri (HAT) üyesi Teysîr Hesen, binlerce kişinin katıldığı törenle topraga verildi.

Hesekê ve Til Temir’den gelen binlerce kişi, YPG savaşçısı Cemîl Ehmed Deqorî (Rohat Zagros) ve HAT üyesi Teysîr Hesen’in cenazesini almak için Hesekê Şehit Aileleri Meclisi önünde toplandı.

Cenazeleri alan halk, uzun bir araç konvoyu eşliğinde Hesekê’ye bağlı Dawidiyê köyünde bulunan Şehîd Dijwar Şehitliği'ne gitti. Kitle şehitliğe ulaştığında her iki özgürlük şehidinin cenazeleri omuzlara alınarak tören alanına getirildi.

Tören alanında HAT üyeleri tarafından, şehitler için askeri tören düzenlendi. Törenin ardından Şehit Aileleri Meclisi adına konuşma yapan Mihemed Tahir, Rojava halklarının omuz omuza vererek topraklarını savunduğunu belirterek, “Rojava halkı birlik halinde mücadele ediyor. Bu birlik sayesinde halkımız işgalcilere ve düşmana karşı kazanacaktır” dedi.

YPG komutanlarından Zekî Kobanê de “YPG güçleri sadece savaş alanında değil, bütün alanlarda halkı savunmak için mücadele edecek ve şehitlerin takipçisi olacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından şehitlere ait şahadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi.

Törenin ardından her iki özgürlük şehidi, zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde defnedildi.