2 YPG savaşçısı son yolculuğuna uğurlandı

Siluk’a bağlı Haco ve Mekmen köylerinde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Xidir El-Ehmed (Demhat Serekaniyê) ve Îsa El-Îsa (Dilşêr Serekaniyê) Şehit Rüstem Cudi Mezarlığı’nda görkemli bir törenle toprağa verildi.

8 Temmuz’da Silûk’ün Haco ve Mekmen köyünde yaşamlarını yitiren YPG savaşçıları Xidir El-Ehmed (Demhad Serekaniyê) ile Îsa El-Îsa’nın(Dilşêr Serekaniyê) cenazeleri yüzlerce kişi tarafından Roj Hastanesi’nden alınarak, Dirbesiyê’nin Berkevirê köyündeki Şehit Rüstem Cudi Mezarlığı’na getirildi.

Şehit Rüstem Cudi Mezarlığı’nda YPG savaşçılarının cenazeleri Demokratik Özerklik Yönetimi temsilcileri ve Dirbesiyê ve Zirgan’dan yüzlerce kişi tarafından karşılandı. Burada YPG/YPJ savaşçıları askeri bir tören düzenledi.

Törende bir konuşma yapan Dışişleri Konsey Eşbaşkanı Sîham Qeryo, YPG savaşçılarının ailelerine başsağlığı dileklerinde bulundu.

“Rojava devriminin askeri güçleri YPG/ YPJ, QSD’, Sotoro ve Senadîd’in devrim kazanımlarını korumak için kahramanca savaşarak canlarını feda ettiler” diyen Qeyro, onların anılarının takipçisi olacaklarını da söyledi.

Konuşmalar ardından YPG savaşçılarının künyesi okundu, şehadet belgeleri ailelerine teslim edildi.

Savaşçılar slogan ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.