GÖRÜNTÜLÜ

'2016 Newrozu barış ve özgürlük Newrozu olacak'

Şengal’in en ön mevzilerinde direniş DAİŞ çetelerine karşı büyük bir direniş sergileyen YJA Star gerillaları ve YJŞ savaşçıları, 2016 Newroz bayramını kutladı ve “2016 Newrozu’nun barış ve özgürlük Newrozu olacaktır” dedi.

Şengal’in en ön mevzilerinde direniş DAİŞ çetelerine karşı büyük bir direniş sergileyen YJA Star gerillaları ve YJŞ savaşçıları, 2016 Newroz bayramını kutladı ve “2016 Newrozu’nun barış ve özgürlük Newrozu olacaktır” dedi.

Şengal’de DAİŞ çetelerine karşı en ön saflarda savaşan YJA Star gerillaları ile YJŞ “Yekîneyên Jinen Şengalê) savaşçıları Newroz Bayramını kutladı. 

‘NEWROZ ATEŞİ ÖZÜRLÜK ATEŞİDİR’

YJŞ savaşçısı Zilan Kawa şunları söyledi: “Yaşanan 74. fermandan bu yana yerimi YJŞ saflarında alıyorum. Bir YJŞ savaşçısı olarak başta Rêber Apo olmak üzere herkesin, ezilen ve her şeye rağmen direnen bütün halkımızın Newrozunu kutluyorum.

21 Mart bizim için direnişin ve başkaldırışın sembolüdür. Newroz ateşini yaktığımız zaman özgürlük ateşini yaktığımız gibidir. Bu yüzdende bu yıl Newroz ateşini Şengal dağlarında yakıp gürleştirmek bizim için çok kutsal ve önemlidir. Yaktığımız Newroz ateşi aslında içimizde taşıdığımız ateştir. Savaştığımız düşmanda iyi bilsin ki onlara karşı Newroz ateşini yakıyoruz. Özgürlük ateşi sürekli Kürdistan ve Şengal dağlarında yanıp gürleşecektir. Kutsal ateş yandıkça özgürlük direnişimizde büyüyüp güçlenecektir.”

‘NEWROZ ATEŞİ HALKIMIZIN BEDENLERİYLE YAKTIĞI ATEŞTİR’

YJŞ savaşçılarından Vinar Kawroj ile Sozdar Agır ise Êzidî kadınları olarak YJŞ saflarında yer aldıklarını belirterek, “Newroz Mazlumların ruhuyla bugüne gelmiştir. Mazlumların direniş ruhuyla gürleşen bu Newroz ateşini başta Rêber Apo’ya kutluyoruz. Çünkü Rêber Apo bu mücadeleyi ve direnişi bize gösterdi. Biz de Şengal dağlarında Newroz ateşini yakarak Rêber Apo’ya Mazlumların ruhuyla Kürdistan’ın 4 parçasında direniş ve mücadele yürütülüyor mesajını göndermek istiyoruz. Her ne olursa olsun Newroz ateşini yakıp özgürlük ateşini gürleştireceğiz. Halkımız Newroz ateşini kendi bedenleriyle gürleştirdi. Biz de halkımızın bu direnişinin ve halkımızın fedaileri olarak bu mücadeleyi sürdüreceğiz. 2016 Newrozu Önderliğin ve halkımızın özgürlük Newroz’u olacaktır. Artık yapılan her türlü baskı ve sömürüyü kabul etmiyoruz bunu herkes çok iyi anlasın ve bilsin” diye konuştu. 

Şengal mevzilerinde yer alan YJA Star gerillalarından Delila Agıri de şunları ifade etti: “2016 Newrozu’nu mevzilerde direnen bütün savaşçılara, şehitlere ve Reber Apo’ya kutlu olsun. 21 Mart bizim için önemli bir gündür. Bütün halkların özgürlüğünü ispatlayan bir gündür. 2016 Newrozu ezilmiş olan bütün halkların, düşmanın elinde olan esir halkın ve Şengal’de yaşayan halkımızın özgürlük yılı olacağına umut ediyorum.”

‘NEWROZ ATEŞİ BÜTÜN HALKLARIN ÖZGÜRLÜKLERİNİ AYDINLATMAKTADIR’

Böyle bir günde bedenini ateşe veren yoldaşları olduğu için bugünün öneminin kendileri için çok büyük olduğunu da söyleyen Agiri, “Mazlum ve Zekiye gibiler bugünü önemli bulup canını ateşe verdiler. Bütün halkların yaşadıkları zulüm ve işkencelere karşı bedenlerini ateşe vererek Newroz ateşini gürleştirdiler. Ve bundan dolayı da Kürt halkında çok büyük irade ortaya çıktı. Bu kahramanların yapmış olduğu fedai pratikten sonra böyle bir ortaya çıkmıştır” dedi.

Aynı mevzide yer alan YJA-Star gerillası Mitra Cudi de, Newroz’u Şengal dağlarında kutlamanın çok önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: “Bugün Rêber Apo’ya ve bütün şehit yoldaşlarımıza kutlu olsun. Mazlumlardan günümüze kadar devam etti 21 Mart günü, bunun içinde bizim için çok önemli. 2016 Newrozu bizim için başarılı bir yıl olacağına inanıyoruz. 2017 yılının da Reber Apo’nun özgürlük yılı olacağına inanıyoruz ve bu temelde katılım sergileyeceğiz.” 

...