8 YPG savaşçısı son yolculuğuna uğurlandı

‘Habur’un Gazabı’ hamlesinde yaşamını yitiren 8 YPG savaşçısı ile Til Heman köyünde yaşamını yitiren öz savunma askeri son yolculuğuna kitlesel bir tören ile uğurlandı.

‘Habur’un Gazabı’ hamlesinde yaşamını yitiren 8 YPG savaşçısı ile Til Heman köyünde yaşamını yitiren öz savunma askeri son yolculuğuna kitlesel bir tören ile uğurlandı.

Aralarında Cizîr Kantonu Eşbaşkanı Hediye Yûsif, Savunma konseyi başkanı Ebdulkerîm Saroxan, Şehitler Konseyi başkanı Rêzan Gulo ve sivil toplum kuruluşu üyelerinin de bulunduğu binlerce kişi Hesekê Şehit Aile Kurumu önünde düzenlenen törene katıldı.

YPG/YPJ savaşçıları ve öz savunma askerlerinin düzenlediği askeri bir tören sonrasında Eşbaşkan Hediye Yûsif, özgürlük şehitlerinin demokratik Suriye ve işgal altındaki topraklarda zulme son vermek amacıyla yürüttükleri eşsiz direnişe değindi.

Yusuf, AKP/Erdoğan’ın faşist uygulamalarına değinerek, “AKP/Davutoğlu’nun Rojava halkına yönelik düşmanlığı sürüyor. Bu son olarak Girê Spî’ye yönelik saldırılarda ortaya çıktı. Çetelere destek vererek, bölge halkının iradesini kırmaya çalışıyorlar. Fakat bölge halkı savaşçılarıyla omuz omuza vererek DAİŞ çetesinin saldırılarını püskürtmüştür” dedi.

Cizîr Kantonu Şehit Aileleri Kurumu genel yönetimi adına Kamîran Lewend, YPG adına Lewend Rojava, Arap halkı adına Şêx Muhemed El-Tella, İnanç Birliği adına Şêx Muhemed El-Raşîd ve Süryani birlik Partisi adına Îbrahîm Qes Îbrahîm birer konuşma yaptı.

Konuşmacılar, “Kürt, Arap ve Süryani halklarının şehitleri bölge halkının birliğinin kanıtı olarak bölgeyi korumak üzere canlarını vermişlerdir. Bu birliği daha da pekiştirmek boynumuzun borcudur” dediler.

Özgürlük şehitlerinin künyesi okunarak, şehadet belgeleri ailelerine teslim edildi.

Yapılan konuşmalar ardından Ebdulhemîd El-Ifîn (Ciwan Çiya), Hisên Mihemed Emîn (Serhed Hesekê), Remezan El-leylî (Sîwar Hesekê), Ehmed Îsa (Nemrûd Nimir), Izeddîn Faris (Delîl Hesekê), Esed Ehmed Midaw (Enes Qamişlo), Mihemed Xelef (Zagros), Hemrîn Mustefa (Dilsoz) ve Öz Savunma askeri Emar Muhemed (Zînat) toprağa verildi.