Çukurca ve Şemdinli’de eylem, Silopi’de operasyon

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun operasyonları ve gerilla eylemlerine ilişkin açıklama yaptı.

HPG-BİM tarafından yapılan açıklamada, Şemdinli ve Çukurca’daki eylemler ile Silopi’deki operasyon hakkında şu bilgiler verildi:

SİLOPİ

5 Mayıs günü TC ordusu Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Bêspin alanında korucu ve kontraların desteğinde bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün güçlerimiz Gırê Jehrê mıntıkasında bir düşman birliğine denetim altına alıp akşam saat 18.30’da  eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 1 asker öldürülmüş 1 asker de yaralanmıştır. Eylemden sonra TC ordusu alanı obüs ve havanlarla bombalamıştır. Operasyon aynı gün geri çekilirken; düşmanın gizli birlikleri arazide konumlanmıştır.

Şırnak’ın Cudi alanına bağlı Bênavya  mıntıkasında Gundıkê Melê ve Sêgırkê korucuları ormanda ağaç kesimi yapmaktadırlar.

ÇUKURCA

6 Mayıs günü saat 14.00’te güçlerimiz Hakkari’nin Çelê(Çukurca) ilçesine bağlı Koordine tepesine yönelik havanlarla eylem gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda tepede bulunan radar imha olurken; ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

ŞEMZİNAN

5 Mayıs günü saat 07.20’de güçlerimiz Hakkari’nin Şemzinan alanında bulunan Çemêkurkê nizamiyesindeki askerlere yönelik suikast eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.