YENİLENDİ

Êzidxan Asayişi’nden saldırıya dair açıklama

Êzidxan Asayişi, Şengal’de Êzidî gazetecilerden oluşan bir grubun aracına yönelik düzenlenen hava saldırısının işgalci Türk devleti tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

TÜRK DEVLETİNİN SOYKIRIM SALDIRILARI

3 Ağustos 2014 fermanının 10. yıl dönümüne ilişkin röportajlar yapmak üzere Şengal'in Til Qeseb kasabasına giden Şengalli gazetecilerin aracı, dönüş yolunda Şengal merkezinde bombalı saldırıya uğradı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Êzidxan Asayişi, saldırının işgalci Türk devleti tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu. Asayiş, saldırıda Çira TV muhabiri Medya Hasan Kemal, Çira FM muhabiri Murat Mirza İbrahim ve araç şoförü Xelef Xidir ile birlikte olay yerinde bulunan ve aynı aileden olan 3 kişinin daha yaralandığını açıkladı.  

Saldırı esnasında hedef alınan aracın yakınlarında bulunan ve yaralanan 3 kişinin isimleri şöyle: Ziyad İlyas Kasım, Mecîd Cemal Reşo ve Zîlan Ziyad İlyas.

Yaralananlardan Murat Mirza İbrahim’in ise uzun süreden beri Özgür Basın emekçisi olup, 3 Ağustos 2014 fermanı sırasında DAİŞ çeteleri tarafından kaçırılan bir kardeşinin hala akıbetinin öğrenilemediği, bir kız kardeşinin ise sonradan kurtarıldığı aktarıldı.