İrade gaspına karşı nöbet devam ediyor

İstanbul'da irade gaspına karşı Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri tarafından başlatılan nöbet eylemi 32. gününde sürüyor.

NÖBET EYLEMİ

Colemêrg  Belediyesine gasp edilmesine karşı Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri tarafından İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Şişhane Meydanı’nda başlatılan nöbet eylemi 32’nci gününde. Eyleme siyasi parti yöneticileri, çok sayıda sendika, kurum ve kuruluş temsilcileri de eyleme katıldı. Meydana giriş yapan halk tek tek  “Kayyum defol” tişörtü giyerek yerini aldı. “Taksim, Hakkari bizim 1 Mayıs’a özgürlük kayyum defol” pankartının açıldığı eylemde sık sık “Bijî berxwedana Colemêrg”, “Direne direne kazanacağız”, “Her yer Hakkari her yer direniş”, “Jin jiyan azadî”, “Kayyum gidecek, biz kalacağız” sloganları atıldı.

Nöbette konuşan Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi üyesi Zübeyde İnce, “AKP-MHP iktidarı yıllardan beri Kürt halkını yok sayıyor. Kadına köleliği dayatan bu iktidar jin jiyan azadî felsefesiyle geri adım attı. Bizler tek bir kişi kalsak dahi, bu özgürlük mücadelesinden tek bir adım geri bile atmayacağız” dedi.

Daha sonra söz alan DEM Parti İkinci  Bölge Sözcüsü Gizem Kuzuk da, “Tekçi siyasete karşı,  toplumsal kalkınışın ana partisi DEM Parti’dir.  Kadın düşmanı iktidarı ve onun çeperinde şekillenen siyasetçilerin bütün saldırılarına rağmen ayaktayız ve sonuna kadar direneceğiz. Bizler bu meydandan bir kez daha haykırıyoruz. Hiçbir güç Kürt halkının iradesini kıramaz” şeklinde konuştu.

 Eyleme katılanlardan Gıyasettin Cüheydan da şunlari belirtti:

“AKP- MHP iktidarı Kurdistan kentlerine ayrı uygulama yapıyor. DEM Parti belediyelerine kayyum atamak çıkarın ve rantın çok ötesine tekabül eder. AKP iktidarının işlemiş olduğu tüm hukuk yalandır ve talandır. Halkın iradesine kayyum atmanın temel amacı halkın seçilmişlerini tasfiye etmektir.”