İşgalci Türk devletinden Amêdiye’ye yeni askeri takviyeler

Son haftalarda Güney Kurdistan’a yoğun bir şekilde asker ve zırhlı araç yığan işgalci Türk devleti, cumartesiyi pazara bağlayan gece Amêdiye’ye yeni sevkiyatlar yaptı.

İŞGALCİLER SEVKIYAT

RojNews’in yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre işgalci Türk devletine ait büyük bir askeri güç gece saatlerinde Duhok’un Amêdiye ilçesine bağlı Guherzê köyüne geçti.

Aynı kaynaklar, pazar sabah saatlerinde de Guherzê köyüne askeri güç ve teçhizat konuşlandırdığını bildirdi.

RojNews’e konuşan Şakir isimli bir köylü, “Durumumuz çok kötü. Başta hükümet olmak üzere siyasi partilerin tutumunu şiddetle eleştiriyorum. Türk devletinin saldırılarına karşı sessiz kalıyorlar. Hükümet, Türk devletinin her gün köylerimizi bombaladığını, bunun sonucunda tarlalarımızın, bahçelerimizin, evlerimizin büyük bir bölümünün yakıldığını ve yıkıldığını görmüyor mu? Her gün köyümüze top ve mermi düşüyor” diye tepki gösterdi. 

Aynı köylü, 15 gündür ilçe emniyetine şikayette bulunduklarını ancak şu ana kadar herhangi bir yanıt alamadıklarını belirterek bunun devam etmesi halinde köy halkının köyü boşaltmak zorunda kalacağını ifade etti.

Türk devleti son haftalarda Güney Kurdistan’daki işgal saldırılarını boyutlandırdı.KDP işbirliğiyle binlerce asker ve yüzlerce zırhlı araç

geçtiğimiz günlerde Duhok ve Hewlêr kentlerine geçerek buradaki stratejik noktalara konuşlandırıldı. 

İşgalci Türk devleti Hewlêr ve Bağdat’ın gözleri önünde daha da ileri giderek, ana yollara kontrol merkezleri kurarak, Kurdistan vatandaşlarını kimlik kontrolünden geçirmeye başladı. Birçok kaynak, halka ajanlık dayatıldığı ve köylerini boşaltmaları yönünde baskı uygulandığını bildiriyor. 

Paralel olarak Güney Kurdistan’ın başka bölgeleri de her gün bombalanmaya devam ediyor. 

YNK Sözcüsü Seedî Ahmet Pîre, hafta içinde yaptığı bir açıklamada Türk devletinin 300 DAİŞ çete mensubunu Duhok sınırına getirip yerleştirdiğini açıklamıştı.