'Şehitlerimizin çizgisinde zafere yürüyeceğiz'

PKK MK üyesi Duran Kalkan, Kürt hareketinin şehitlerinin çizgisinde zafere yürüyeceğini söyledi.

Gerillaların Medya Savunma Alanlarında düzenlediği Mayıs Ayı Şehitleri anma etkinliğinde konuşan Duran Kalkan “Şehitlerimizin geliştirdikleri çizgide partileşme, gerillalaşma ve demokratik uluslaşma mücadelemizi sonuna kadar zafer ruhuyla yürüteceğimizi belirtiyoruz” dedi. 

Halkı Mayıs ayında şehitlerini sahiplenmeye çağıran Kalkan “Tüm partili yoldaşları ve halkımızı mayıs şehitler ayı boyunca her gün kahraman şehitlerimizi anan etkinlikler düzenlemeye, şehitlikleri ziyaret etmeye, şehitlerimize her zamankinden daha yakın durmaya ve Önderlik ve şehitler çizgisinde ‘Mutlaka Kazanacağız’ şiarıyla özgürlük mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.

Medya Savunma Alanlarında Mayıs ayı şehitlerinin 40. yıldönümü vesilesiyle gerillalar tarafından anma etkinliği düzenlendi. PKK Merkez Komite üyesi Mehmet Karasungur’un yaşamını yitirişinin 34. yıldönümüne denk gelen törene PKK Yürütme Komite Üyesi Duran Kalkan, PKK Merkez Komite Üyeleri Muzaffer Ayata, Cemal Şerik ile PAJK koordinasyonu üyesi Beritan Cudi ve çok sayıda gerilla katıldı.

‘AMAÇLARINI BAŞARMA SÖZÜNÜ YİNELİYORUZ’

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen askeri törende bir dakikalık saygı duruşunun ardından gerillalara hitap eden Duran Kalkan “2 Mayıs, partimizin merkez komite üyesi ve Hilvan-Siverek direnişlerimizin komutanı Mehmet Karasungur yoldaş ile partimizin değerli militanı İbrahim Bilgin yoldaşın 1983 yılında Kandil’de şehit düşmelerinin 34’üncü, HPG’nin Komuta Konseyi üyeleri Azad Siser ve Çekdar Amed yoldaşların Amed’te şehadete ermelerinin birinci yıldönümüdür. Bu şehadet yıldönümlerinde Mehmet Karasungur, İbrahim Bilgin, Azad Siser ve Çekdar Amed yoldaşları ve onların şahsında tüm özgürlük mücadelesi şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Anılarını yaşatma ve amaçlarını başarma sözümüzü bir kere daha yineliyoruz” dedi.

KAHRAMAN ŞEHİTLER ORDUMUZ OLUŞMUŞTUR

Mayıs ayını şehitler ayı olarak tanımlayan Kalkan “Yeni bir mayıs ayına girdik. Haki Karer yoldaşın Antep’te 18 Mayıs 1977’de TC ajanları tarafından katledilişinin 40. yıldönümüne yaklaşıyoruz. Her gününde onlarca kahraman şehidimiz bulunan 40. şehitler ayını yaşıyoruz. İlk parti ve özgürlük mücadelesi şehidimiz, Önder Apo’nun “benim gizli ruhum gibiydi” dediği büyük devrimci Haki Karer yoldaştan, son büyük şehidimiz Bedran Cudi’ye kadar uzanan 40 yıllık kahramanca yürütülen destansı mücadele içerisinde sayıları otuz bini aşan kahraman şehitler ordumuz oluşmuş bulunuyor” dedi.

“Şehitler gerçeği bize, halkımıza, insanlığa yol gösteriyor. Büyük bir Önderliksel gerçekleşmeyi ifade ediyor. Böyle bir kahramanlık yürüyüşünü başlattığı, bizler ve halkımız için yenilmez bir özgürlük ordusu oluşturduğu için 40. şehitler yılında Önder Apo’yu selamlıyoruz. Şehitlerimizin geliştirdikleri çizgide partileşme, gerillalaşma ve demokratik uluslaşma mücadelemizi sonuna kadar zafer ruhuyla yürüteceğimizi bir kere daha belirtiyoruz” diyen Kalkan 40 yıllık büyük mücadelelerinin ortaya çıkardığı zengin ve tarihi derslerin olduğunu belirterek şunları ifade etti;

MÜCADELEMİZ KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZ SAYESİNDE YENİLMEZDİR

“Kürdistan’da tarihin hiçbir döneminde kesintisiz bir biçimde 40 yıllık bir devrimci mücadele birikimi oluşabilmiş değildir. Kısa süreli olan mücadeleler de kolayca ezilmiş, süreklilik sağlama ve birikim oluşturmaları işgalci güçler tarafından engellendiği için Kürdistan’ı parçalayan, Kürt toplumuna imha ve inkarı dayatan bir rejim ortaya çıkartılmıştır. Bu rejime karşı Önder Apo’nun başlattığı büyük özgürlük yürüyüşü, kahraman şehitlerimizin gerçekleşmeleri temelinde kalıcı, yenilmez bir hal almıştır.

41. Şehitler yılına böyle bir gerçekleşme temelinde giriyoruz. Önderlik ve şehitler öncülüğünde şekillenen partileşmemiz olan PKK-PAJK öncülüğü var. Kahraman şehitlerimizin komuta ettiği, yenilmez bir ordumuz var. HPG – YJA-STAR güçleri var. 40 yıllık mücadeleyle ortaya çıkartılmış, insanlığa örnek oluşturan bir demokratik toplum örgütlülüğümüz ve demokratik uluslaşma sürecimiz var. Bütün bunlar Kürdistan tarihinin olduğu kadar Ortadoğu tarihinin ve insanlığın da büyük kazanım ve değerleridir. İnanıyoruz ki 41. şehitler yılında bu değerleri daha çok sahiplenecek, daha fazla büyütecek, daha da ilerleteceğiz. Değerlere Önderlik ve şehitler çizgisinde daha yeni değerler katacağız. Parti, gerilla ve halk olarak kararlılığımız bu temeldedir. Her zamankinden daha fazla özgür yaşama yakınız. Özgürlüğü yaratma iddia ve irademiz her zamankinden daha güçlüdür.

Bu gerçekler temelinde 41. şehitler yılında daha büyük savaşacak, daha fazla direnecek, daha çok kendimizi eğitecek, Önderlik ve şehitler çizgisinde kendimizi daha doğru bir şekilde yenileyecek, yeniden yaratacağız. Daha fazla çalışarak 41. şehitler yılını Kürdistan’ın özgürlüğü, Ortadoğu’nun demokratikleşmesi ve Önder Apo’nun özgür yaşar ve çalışır koşullara kavuşmasında kalıcı başarıların elde edildiği bir yıl haline getireceğiz. İddiamız bu temelde, yürüyüşümüz bunu başarmak üzeredir. Sonuç almada da kararlılığımız tamdır.

ŞEHİTLERİMİZ ÖZGÜR YAŞAM GERÇEĞİDİR

40. şehitler gününü ve ayını parti ve halk olarak bu temelde karşılıyoruz. Kahraman şehitlerimizi bu temelde anıyoruz. Onlar bize her şeyi yarattılar. Onlar, özgür yaşam gerçeği oldular. Onlar hakikati oluşturdular. Doğru ve özgür yaşam şehitlerin kendileridir. Önder Apo şehitlerin, PKK-PAJK biçiminde yaşadıklarını ifade etti. Şehitlerimiz her zaman, her yerde en temel güç kaynağımız oldular. Bize doğru ve özgür yaşam yolunu, başarı ve zafer yolunu gösterdiler. Onlardan aldığımız bu güçle 41. şehitler yılındaki görev ve sorumluluklarımızı her zaman, her yerde başarıyla yerine getireceğimizin sözünü kahraman şehitlerimiz huzurunda bir kere daha belirtiyor, tüm özgürlük mücadelesi şehitlerimizi Haki Karer ve Bedran Cudi yoldaşlar şahsında bir kere daha anıyoruz.

Tüm partili yoldaşları ve halkımızı Mayıs şehitler ayı boyunca her gün kahraman şehitlerimizi anan etkinlikler düzenlemeye, şehitlikleri ziyaret etmeye, şehitlerimize her zamankinden daha yakın durmaya ve Önderlik ve şehitler çizgisinde ‘Mutlaka Kazanacağız’ şiarıyla özgürlük mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz”

Kalkan’ın yaptığı konuşmanın ardından Şano Çiya’nın günün anlam ve önemine ilişkin tiyatro gösterisi sahnelendi. PKK mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anılarına yazılan yazı ve şiirlerin okunmasıyla devam eden etkinlik “Şehit Namirin” sloganlarıyla sona erdi.