GÖRÜNTÜLÜ

Şêx Saîd’in torunu: Kürt halkı KDP’ye karşı ortak tutum almalı

Şêx Saîd’in torunu ve Xinûs Eski Belediye Başkanı Hasan Basri Fırat, Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yönelik işgal saldırılarına göz yuman ve ortaklık eden KDP’ye karşı ortak tutum çağrısında bulundu.

İŞGAL SALDIRILARI VE İHANET

Türk devletinin KDP ve Irak devletinin desteğiyle son zamanlarda Başûrê Kurdistan’a yönelik işgal saldırılarına boyut kazandırmasını ANF’ye değerlendiren Şêx Saîd’in torunu ve Xinûs Eski Belediye Başkanı Hasan Basri Fırat, KDP ve Barzani ailesinin kadim düşman ile birlikte hareket etmesine karşı Kürt halkını ve siyasi partileri ortak tutum almaya çağırdı.

Türk devletinin Kürt halkının kadim düşmanı olduğunu her fırsatta kendileri tarafından da dillendirildiğini belirten Fırat, Türk devletinin kuruluşunun Kürt halkının inkârı ve imhası üzerine kurulduğunu ve bunu uygulamaları ile ortaya koyduğunu söyledi. 

‘BARZANİ AİLESİ BU YANLIŞTAN DERHAL DÖNMELİ’

Fırat, Kürt halkının bu inkara karşı yüzyıldır direndiğini ve mücadele yürüttüğünü ifade ederek, son dönemde KDP’nin tutumunun Kürt halkının düşmanlarına hizmet ettiğinin altını çizdi. Kürt halkının son 40 yıldır Özgürlük Hareketi öncülüğünde mücadele yürüttüğünü ve mücadelenin Kürt halkının umudu olduğunu söyleyen Fırat, “Kürt halkının mücadelesi hiç bitmedi. Özgürlük Hareketi Kurdistan’ın bütün parçalarında benzersiz bir mücadele yürütüyor. Başûr halkı bizim kardeşlerimizdir. Başûr’da bir federal sistem kurulduğu zaman tüm Kürtler sevindi. Kürt halkı olarak bu sistemden faydalanacağımızı düşündük. Ancak bakıyoruz, kazanımlarını Kürt düşmanlarına kullandırtıyorlar. Kürt halkının düşmanlarına topraklarını açmışlar. Türk devletine alan açmışlar. Türk devleti en çok da onlara düşmandır. PKK’yi yok etmek için kendi düşmanlarıyla ittifak yapıyorlar. Türk devletinin PKK’yi imha etmesi için yol açıyor, karakol kurmasına izin veriyor, her türlü yardımı veriyor. Bir Kürt olarak bunu aklım almıyor. Çünkü Türk devleti orayı ilhak ediyor. Bunun zararını en çok onlar çekecek. Çünkü Kurdistan’ın dört parçası da Türk devletinin Misak-ı Milli sınırları içindedir. Türk devleti bunu böyle değerlendiriyor. Barzani Ailesi bu yanlıştan dönmelidir. O kadar asker ve teçhizatı boş yere oraya koymuyorlar. Barzani Ailesi bu yanlıştan derhal dönmeli. Çünkü Türk devleti orayı ilhak etmenin peşinde” dedi.

‘KDP BAŞÛRÊ KURDISTAN’I TÜRK DEVLETİNİN VİLAYETİ YAPMAK İSTİYOR’

Fırat, Barzani ailesi ve KDP’nin bu politikalarının bütün Kürtler için tehlikeli sonuçları doğuracağına işaret ederek, şu tespitlerde bulundu: “Barzani ailesi ya oradaki federal sistemi yok edip Türk devletinin bir vilayeti olmak istiyor ya da Türk devletine gücü yetmiyor. Ancak bu ilhak politikalarına hizmet ettiği açıktır. Çünkü Türk devletinin bu kadar tank ve topla oraya girmesini başka türlü açıklayamayız. Gücü yetmiyorsa ne diye Türk devletine yol açıyorlar? Ne diye yeni yollar yapıyorlar? Kürtlerin mücadele eden, direnen tek dinamik gücü Özgürlük Hareketi’dir. Cansiperane mücadele eden Özgürlük Hareketi’nin direnişçilerinin yollarını kapatmaları, lojistiğini kesmeleri ve onları çembere alıp düşmana yardım etmelerinin kimseye bir faydası olmayacaktır. Türk devleti Kürtlere karşı açık ve kadim bir düşmanlık yapıyor. Biz buradan tekrar Barzani Ailesi’ne sesleniyoruz, biz Kurdistan’ı bir biliyoruz. Biz Başûr, Rojhilat, Bakur ve Rojava diye bölmedik; düşmanlarımız böldü. Artık düşmana hizmet etmekten vazgeçin. Düşman Kürtleri yok etmek için ayrım yapmayacak.”

‘MELE MUSTAFA BARZANİ’NİN VASİYETİNİ HİÇE SAYIYORSUNUZ’

Hasan Basri Fırat, Mele Mustafa Barzani’nin düşmanla birlikte hareket eden işbirlikçiler için söylediği tarihi “Cehş” kelimesini hatırlatarak, “Peki bu Mele Mustafa’nın vasiyeti değil mi? Bugün bu vasiyeti bile dikkate almıyorlar. Bugün kadim düşmanınız ile bir olmuşsunuz ve onlara ev sahipliği yapıyorsunuz. PKK’yi bitirseler siz ne kazanacaksınız? Onların niyeti bütün Kurdistan’ı ilhak etmektir. Siz ne kazanacaksınız? Bu hatadan derhal vazgeçin” diye konuştu.