Abbas: Kamuoyu desteği sayesinde serbest bırakıldım

KDP tarafından gözaltına alınan gazeteci İbrahim Abbas, yoğun kamuoyu baskısı sonrası serbest bırakıldı.

Barzani ailesini sosyal medyada eleştirdiği için KDP tarafından gözaltına alınan gazeteci İbrahim Abbas, yoğun kamuoyu baskısı sonrası serbest bırakıldı. 

KDP'ye bağlı asayiş güçleri tarafından 4 Mart gecesi saat 01.30 sularında Hewlêr'deki evine yapılan baskınla gözaltına alınan gazeteci İbrahim Abbas, serbest bırakıldı. Sosyal medya üzerinden Barzani ailesini eleştirdiği için gözaltına alınan Abbas, serbest kırakıldıktan sonra basına verdiği demecinde, yoğun kamuoyu baskısı sonrası serbest bırakıldığını belirterek, "Bana destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bu destek sayesinde serbest bırakıldım" dedi. 

KDP'ye yakın siteler, Abbas'ın "komşularını telefonla rahatsız ettiği" gerekçesiyle gözaltına alındığını iddia etmişti. Ancak ANF'ye konuşan Abbas'ın eşi Sadiye Mihemed ve kardeşi Aso Abbas söz konusu iddiları yalanlamış ve Abbas'ın "düşüncelerinden dolayı gözaltına alındığını" kaydetmişlerdi. 

Bir dönemKDP Genel Başkanı Mesud Barzani'nin danışmanlığını da yapan Abbas, evine yapılan gece yarısı baskınla gözaltına alındıktan sonra Güney Kürdistan'daki gazeteciler, serbest bırakılması için sosyal medya üzerinde "Freedom for Ibrahim Ebas (İbrahim Ebas'a özgürlük) ismiyle bir kampanya başlatmıştı.