GÖRÜNTÜLÜ

Accac: Bab’dan Rai’ye kadar olan alanları özgürleştireceğiz

Bab Askeri Meclisi Üyesi Ebu Accac: Bab’dan tutalım Cerablus’a oradan Rai’ye kadar buraları özgürleştireceğiz.

Bab Askeri Meclisi Üyesi Ebu Accac topraklarına yönelik işgali ve bu işgale karşı duruşlarının nasıl olacağını ajansımıza değerlendirdi.

Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Bab’ı işgali ve sonrasında Minbic üzerine provokasyonlara girişmesi bölge halkı ve bölge halkının savaşçıları tarafından direnişle karşılanıyor. Türk devleti ve ona bağlı çeteler Bab üzerinden Minbic topraklarını günlerdir tehdit ediyor. Alanda bulunan köylerin obüs ve tank atışlarıyla tahrip edilmesine yol açıyor. Bu durumu yeni bir işgal dalgası olarak değerlendiren Bab Askeri Meclisi Üyesi Ebu Accac DAİŞ çetelerinden temizledikleri alana Türk devleti ve ona bağlı çetelerin asla giremeyeceğini vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti:

“Erdoğan bizden ne istiyor. Osmanlı dört yüz elli yıl buraları işgal etti ama biz yine özgürlüğümüzü kazandık. Erdoğan yeni bir Osmanlıcılıkla buraları tekrar ele geçirmeye bizi köle yapmaya çalışıyor buna asla izin vermeyeceğiz. Bu mücadeleyi biz başaramazsak çocuklarımız devam ettirecek, kadınlarımız bu savaşta yer alacak. Kadınlarımızda bu mücadeleye katılacak ve Osmanlı işgalini engelleyecek.”

Türk devletinin yanında yer alan çetelere de seslenen Ebu Accac, “Türklerin yanında parayla yer alanlara sesleniyorum gelin topraklarınıza değerlerinize. Sizin asıl yurdunuz ve yanında yer alacağınız kendi halkınızdır. Biz bu toprakların özgürlüğü için hem Türk devleti hem de onun yanından ayrılmayanlarla mücadele edeceği.  Bu yoldan dönüş olmayacak. Bu toprakları illaki özgürleştireceğiz. Bab özgür olacak” diye konuştu.

Amaçlarının sadece Bab’ın özgürlüğü olmadığını, işgal altındaki bütün topraklar olduğunun altını önemle çizen Accac şunlara dikkat çekti: “Bab’dan tutalım Cerablus’a oradan Rai’ye kadar buraları özgürleştireceğiz. Hepimiz ölene kadar Erdoğan’ı buralarda bırakmayacağız her gün topraklarımızı köylerimiz ve halkımızı tank top ve uçak atışlarıyla vuruyor kimi vuruyor sivil halkı ve onların evlerini vuruyor. Gelsin benim gibi askerlerin üzerine.  Bu alanda çoğunlukla Arap halkı ve Türkmenler yaşıyor. Bu halklar Kürtlerle beraber kardeşçe yaşamak istiyor. Kürtler Erdoğan’a ne yaptı da onları da bahane ederek biz Arap ve Türkmenleri her gün katletmek köylerimizi boşaltmak istiyor. Biz, Bab halkının çocukları olarak bu işgale de halkımızın katledilmesine de sessiz kalamayız. Kanımızın son damlasına kadar topraklarımızı özgürleştirmek işgalcileri kovmak için mücadele edeceğiz.''