FEDA: Halil Ateş yoldaşımız Hakk'a yürüdü

FEDA, yurtsever Halil Ateş'in Hakk'a yürüdüğünü duyurarak, "Onun özlem ve taleplerini gerçekleştirmenin kararlılığında olacağız" dedi.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bir değerimiz daha aramızdan göçtü. İnançlı, kararlı, davasına bağlı ve sadık bir can dostumuzu daha kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Toprağına, kutsallarına, inancına ve inanç değerlerine sevdalı canımız, büyüğümüz Halil Ateş abimiz Hakk’a yürüdü" denildi.

FEDA'nın açıklamasında şu ifadelere de yer verildi:

"2014 yılında MGK’nin Çöktürme Planı ile demokratik siyasetin tasfiye edilmek istenmesinden Halil canımız da nasibini almıştı. O da 15 Temmuz darbe tiyatrosu sonrasında AKP-MHP faşist iktidarının Kürtlere, Alevilere, yurtseverlere ve devrimcilere dönük zulüm ve baskı politikaları sonucu kutsal topraklarını terk ederek Almanya’ya gelmek zorunda kalmıştı. Almanya’ya gelir gelmez ileri yaşına rağmen mücadele içinde olmayı görev bildi. Hem siyasal alanda, hem sosyal, kültürel ve inanç alanında büyük bir özveri ve fedakarlıkla üzerine düşenleri yerine getirmeye çalıştı.

 2021’de Covid virüsü onu etkin ve faal olmaktan alıkoydu. Ancak o bu illet hastalığa rağmen diline, kimliğine, inancına ve kültürüne sahip çıkmaktan da bir an olsun geri durmadı. Dergah ve Komel çevresindekilerin Halil abisi, yoldaşı ve canı olarak Dortmund’da kimseye nasip olmayan itibarın ve sevginin adı oldu. Halil canımızı çok sevdiği kutsal topraklarına sağ gönderememenin büyük acısını yaşıyoruz. Ona sözümüz olsun ki nahak zihniyetin inkâr, asimilasyon ve soykırıma karşı mücadelede daha kararlı ve daha örgütlü olacak, onun özlem ve taleplerini gerçekleştirmenin kararlılığında olacağız."