AKP çetelerinin katlettiği Altun ve Ergün’ün cenazeleri toprağa verilecek

Batman’da Saray çeteleri tarafından katledilen iki kadından Ruşen Altun'un cenazesi ailesi tarafından teşhis edildikten sonra Muş'un Bulanık ilçesine gönderilirken, Menekşe Ergün'ün cenazesi ise yarın son yolculuğuna uğurlanacak.

Batman’da 15 Mart günü Saray çeteleri tarafından katledilen iki kadından Ruşen Altun'un cenazesi ailesi tarafından teşhis edildikten sonra Muş'un Bulanık ilçesine gönderilirken, Menekşe Ergün'ün cenazesi ise yarın son yolculuğuna uğurlanacak.

Batman'ın Aydınlıkevler Mahallesi'nde 15 Mart'ta Saray çeteleri tarafından katledilen Ruşen Altun ile Menekşe Ergün'ün cenazeleri aileleri tarafından teşhis edildi. Altun'un cenazesi, memleketi Muş Bulanık ilçesine gönderilirken, Menekşe Ergün'ün (Roza Botan) ise, memleketi Nusaybin'de var olan sıkıyönetim ve yasaktan dolayı ailesi tarafından Batman'da defnedilecek. DBP, HDP ve MEYA-DER öncülüğünde Batman Bölge Hastanesi'nden alınan cenaze, şehir merkezinden Asri Mezarlığına götürülmek istendi ancak, devlet güçleri tarafından tüm yolları kapatarak cenazenin geçişine izin verilmedi.

Bunun üzerine cenaze konvoyla çevre yolundan mezarlığa götürüldü. Ergün'ün cenazesi mezarlık caddesi başından kadınlar ve kitle tarafından omuzlara alınarak slogan ve zılgıtlar eşliğinde yürüyüşle mezarlığa götürüldü. Mezarlığın morgunda bekletilen Ergün'ün cenazesi yarın saat 10.00'da düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

MEYA-DER, yarın saat 10.00'da yapılacak olan cenaze törenine tüm Batman halkına katılım çağrısı yaptı.