AKP'den bankalara talimat: DBP'lilere kredi vermeyin!

Kürt halkına karşı topyekûn kirli savaş konseptini hayata geçiren AKP/Saray rejimi, gasp ettiği DBP’li belediyelerde çalışan personelin bankalardan kredi almasını da engelledi.

AKP/Saray rejiminin Kürt düşmanlığı üzerinden yürütmüş olduğu politikalar kapsamında devreye koyduğu topyekûn inkâr, imha ve sindirmeye dayalı kirli savaş konsepti, tüm alanlarda hayata geçirilmiş durumda. Kürt halkının seçilmişlerine dönük yapılan saldırı, DBP’li belediyelere kayyum atama adı altına yapılan sivil darbe, kurum ve derneklerin kapısına mühür vurmanın ardından şimdi de DBP’li belediyelerde çalışan memur, kadrolu, sözleşmeli ve taşeron emekçilere dönük saldırılar başladı. 

Urfa’da, Valilik tarafından ilçe kaymakamlarının “fiili” kayyum olarak atandığı ve iradelerine ipotek konulan DBP’li Viranşehir, Bozova ve Halfeti belediyelerine dönük darbenin ardından, AKP/Saray rejimi tarafından sürdürülen sindirme politikalarında her geçen gün yeni bir boyut gün yüzüne çıkıyor.

BANKA: MERKEZİ KARAR VAR

DBP’li belediyelerin ödeneklerinin yatırıldığı bankaları dahi merkezi düzeyde talimatlandıran AKP, bu bankaları, DBP’li belediye personellerine hiçbir şekilde kredi açmamaları için yaptırım ile tehdit ettiği öğrenildi. İş Bankası ve Ziraat Bankası başta olmak üzere bankalara ihtiyaç, taşıt ve ev kredisi için başvuran DBP’li belediye çalışanlarına banka merkez ve şubelerindeki yetkili kişilerce, “Size kredi açamıyoruz. Bankamızın merkezi kararı var” denilerek, kredi verilmediği ortaya çıktı.

Bankalarda çalışan personellerden alınan bilgilere göre; banka merkezlerinde alınan kararların şubelere aktarıldığı ve DBP’li belediye çalışanlarına hiçbir şekilde kredi açılmaması şeklinde talimatta bulunulduğu öğrenildi.

Belediye çalışanları, Kürt halkının mağduriyeti üzerinden bir “zafer” elde etmeye çalışan AKP/Saray rejiminin hayal kırıklığına uğrayacağını vurguladı.