GÖRÜNTÜLÜ

‘AKP-Erdoğan faşizmine karşı Kürtler devrimci ruhla eyleme geçmelidir’

Kerkük gençliği ve kadınları AKP/Saray’ın HDP’ye siyasi soykırım saldırılarına ilişkin, “Kürtlere karşı yapılan soykırım operasyonudur. Bu karşı dört parça Kürdistan halkı ayağa kalmalıdır” dedi.

Komal Serbend, Rehan Hemedi, Leyla Baban ve Ahmet Abdulvahap, “Erdoğan kaybedeceğini bildiği için bu kadar Kürtlere saldırmaktadır. Kürt halkı seçilmişlerine devrimci ruhla sahiplenmedir. Dört parça Kürdistan halkı birlik olmalı ve bu saldırıları boşa çıkaracak şekilde serhıldanlara kalkmalıdır” çağrısında bulundu.

Komal Sermend: Erdoğan faşizminin saldırılarını bu düzeyde gelişeceğini az çok tahmin ediyorduk. HDP Eş başkanları ve milletvekillerine yönelik saldırılar Kürt halkına yönetilmiş siyasi soykırım politikalarıdır. Vekillerin tutuklanması demek Kürt halkını tutsak etmek demektir, HDP’ye oy vermiş insanların sesini kesmesi demektir. Erdoğan muhalif kim varsa saldırıyor. Onun için Kürtlere saldırmaktadır. Bunu sadece Kuzey Kürdistan’da yapmıyor, Güney Kürdistan’da saldırıyor, Rojava’ya saldırıyorlar, saldırıları bütün Kürdistan’ı kapsıyor. Bu faşizme karşı Kürt halkı ayağa kalkmalı, Kürt gençli devrimci ruhla serhildanlar yapmalıdır.

Tevgera Azadi Kerkük Eş Başkanı Rehan Hamedi: HDP Eş Başkanları ve milletvekillerinin tutuklanması, Kürtlere karşı yapılmış büyük bir saldırıdır. Bu saldırıları DAİŞ bile yapmamıştır. Erdoğan Kürtlerin kazanımlarını tahammül edemediği için bu kadar saldırıyor. Güney Kürdistan’a saldırıyor, Rojava’ya saldırıyor, Kuzey Kürdistan’a saldırıyor yani bütün Kürtlere karşı yapılmıştır. Her gün Kürtleri katlediyor, belediye başkanlarını zindana atıyor, basın yayınını kapatıyor. Amed Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak’ın bütün Kürt kadınlarına yapılmış bir saldırıdır. Yüzde 13 oy almış bir partidir. HDP’lileri halk seçmiş ve oraya göndermiştir. Buna karşı bütün aydın yazar akademisyenlere sesleniyorum buna karşı seslerini yükseltmelidirler. Güney Kürdistan parlamentosu da bu duruma karşı tavır koymalıdır. Biz de Kürdistan Özgür Toplum Hareketi (Tevgeri Azadi) olarak durmayacağız. Biz dursak bile halkımız durmayacaktır. Son olarak uluslararası güçlere sesleniyorum bu duruma karşı sessiz kalmamalıdırlar.

Leyla Baban: Erdoğan Kürtleri dört parça Kürdistan’da yok etmeye çalışan bir diktatördür. Kadınlara saldırıyor, seçilmişlere saldırıyor, basın yayına saldırıyor kapatıyor yaptıklarını dünya duymasın diye kapatıyor. Türkiye ve Erdoğan faşizmi karşısından siyasiler partiler parlamenterler ve bu duruma karşı sessiz kalmamalıdır tavır almalıdırlar. Bütün Kürdistan halkı bu zulme karşı ayağa kalkmalıdır hiç kimse evinde oturmamalıdır. Herkes sokaklara dökülmelidir. Kürtler dört parça Kürdistan da birlik olmalıdır.

Ahmet Abdulvahap: Erdoğan bu tür saldırılarını ilk defa yapmıyor. Türk devleti birçok kez bu tür soykırım operasyonlarıyla Kürtleri bastırmaya çalıştı ama eline bir şey geçemdi. Kürtler daha da örgütlendiler. Kürtlerin önünde Türk devleti ve AKP-Erdoğan engel olamaz. Bu saldırılara karşı dört parça Kürdistan halkına sesleniyorum Erdoğan faşizmine karşı serhildana geçmelidirler. 

...