AKP, Gever ve çevresini insansızlaştırmaya çalışıyor

Gever'de devlet saldırısı ve halkın direnişi sürüyor. İlçe ve çevre köylerini insansızlaştırmaya çalışan devlet güçleri, buradaki sivillere baskı yapıyor.

Hakkari'nin Gever (Yüksekova) ilçesinde, devlet güçlerinin soykırımcı saldırılarına karşı YPS-YPS-JIN öncülüğündeki direniş 25. gününde. 

İlçede yoğun bombardımandan sonra sessiz bir gece yaşanırken, Efeler Taburu'ndan Cumhuriyet Mahallesi'ne 2 adet havan topu atıldı. Büyük bir gürültüyle patlayan topların isabet ettiği 2 ev harabeye döndü. İlçe merkezinin etrafında özellikle direniş mahallelerini gören hakim tepelere helikopterlerle indirilen JÖH ve PÖH timlerinin, buralarda mevzi kurduğu görülürken, tepelere çadır kuran özel harekatçılar, zaman zaman çevreye rastgele ateş açıyor. İlçede helikopter ve Heron hareketliliği gece boyunca dinmezken, şu an sessizlik hakim.

KÖYLERİN BOŞALTILMASI İÇİN BASKI

Cumhuriyet Mahallesi'nin güneyinde kalan Mexsûdava (Kuruköy) köyünde ise hayvanlarını çıkaran köylüler de özel harekatçıların baskısına uğruyor. Dün bir grup köylü, köyün boşaltılması ve insanlaştırılması için hayvanların otlanmasına karşı çıkan özel harekatçıların baskıları yüzünden, çevredeki köylere göç etmek zorunda kaldı. Köylüler, Pirzala (Yoncalık) köyü girişinde seyyar arama noktası kuran özel harekatçıların da kendilerine "Çıkın, boşaltın" gibi tehditler savurduğunu aktardı.

BEFİRCAN KIRSALINI TARADILAR

Ayrıca, devlet güçleri bir haftadır "sokağa çıkma yasağı"nın olduğu Vezirava (Vezirli) köyü arka taraflarında bulunan Befircan (Karlı) köyündeki birkaç noktayı, zırhlı araçlarla ablukaya aldı. Devlet güçleri, burada kırsal alanları uzun süre taradı.