GÖRÜNTÜLÜ

AKP'li belediyeden iyileştirme adı altına rant ve yolsuzluk

AKP'li Urfa Büyükşehir Belediyesi, Viranşehir'de sözde "100 yıllık sorunu çözüyoruz" adı altında rant ve yolsuzluğa başvuruyor, halk ile esnafı da mağdur ediyor.

AKP'li Urfa Büyükşehir Belediyesi, Viranşehir şehir merkezini yaklaşık iki aydır harabeye çevirmiş durumda. İlçenin Ceylanpınar, eski Urfa, eski Derik ve Karacadağ caddelerinde altyapı çalışması adı altında daha önce yakın zamanda Viranşehir Belediyesi tarafından yapılan altyapı ve parke taşlarını sökerek adeta şehri yıktı. Daha önce DBP'li olan Viranşehir Belediyesi tarafından söz konusu caddelerde altyapı çalışmalarını bitirilmiş ve ortada sorun teşkil eden hiçbir ayrıntı bırakılmamıştı.

HALK İSTEMİYOR

"Viraşehir'in 100 yıllık sorununu çözüyoruz" hamaseti ile ilçede sözde çalışma yapan AKP'li Urfa Büyükşehir Belediyesi'ne halk, "100 yıllık sorunu 200'lük kanalizasyon borularıyla mı çözeceksiniz" diye tepki gösteriyor. Viranşehir Belediyesi tarafından sözde AKP'li Urfa Büyükşehir Belediyesi tarafından iyileştirme adı altında sürdürülen çalışma sahasında daha önce 600 ile 1400'lük kanalizasyon borular yerleştirmişti. Ancak, bugün Büyükşehir Belediyesi 200'lük borular kullanarak "AKP'li belediye Viranşehir'e hizmet ediyor" algısı oluşturmaya çalışıyor.

Ayrıca AKP'li Urfa Büyükşehir Belediyesi'nin sözde yaptığı iyileştirme çalışmasında bir caddede iki kez kazı yapması ve halkı mağdur etmesi de tepki çekti. Viranşehirliler, böyle bir çalışma istemediklerini dile getirdi.
Sözde iyileştirme çalışmasının yapıldığı mahallede bulunan esnafın mağduriyeti de tepkileri artırıyor. Kanalizasyon için kazı yapan AKP'li Büyükşehir Belediyesi'nin kazı alanının üzerini kapattıktan sonra ikinci kez su iddiasıyla kazı yapması ve çalışmayı zamana yayması esnafı ve halkı mağdur ediyor. Su sıkıntısının çalışma yürütülen bölgede yaşanmaması ise sözde hizmetin öteki yüzünü ortaya koyuyor.
Viranşehirliler, AKP'li Urfa Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmasının rant ve yolsuzluk temelinde yürütüldüğü görüşünde.
 

...