AKP'li Karaköprü Belediyesi'ne soru sormak yasak!

AKP'li Karaköprü Belediyesi'nin imarda semt pazarı, çocuk bahçesi ve sosyal tesisler olarak geçen alanları parsel parsel satıyor.

AKP'li Karaköprü Belediyesi'nin imarda semt pazarı, çocuk bahçesi ve sosyal tesisler olarak geçen alanları parsel parsel satıyor. Yapılan yolsuzluk ve sağlanan ranta dönük belediye meclisine verilen soru önergeleri ise, belediye çalışmaları engelleniyor denilerek cevaplandırılmıyor.

Urfa'da AKP'li Karaköprü Belediyesi tarafından yapılan yolsuzluk ve usulsüzlüklerin ardı arkası kesilmiyor. Yapılan yolsuzluk ve usulsüzlüklerin açığa çıkmasına dönük yapılan girişimlerin de önü bizzat belediye başkanlığı tarafından kesilmeye çalışılıyor. AKP'li belediyede belediye başkanı başta olmak üzere AKP'li çevrelere sağlanan rant ve yolsuzluğu belediye meclisine verdiği soru önergeleriyle ortaya koyan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Karaköprü Belediye Meclis üyesi Serhat Erdem'e bizzat belediye başkanlığından akıllara zarar bir cevap verildi. 

Erdem'in yapıldığını belirttiği rant ve yolsuzluklara ilişkin bilgi edinme temelli meclis gündemine verdiği soru önergelerine belediye başkanlığından, "Her ay tarafınızca belediye meclisine onlarca soru önergeleri verildiği görülmektedir. İncelenen soru önergeleri kapsamlı olduğundan işlerimizi aksatmaktadır" denilerek, yanıtsız bırakıldı.
 
'ÇOCUK BAHÇELERİ, SEMT PAZARI VE BELEDİYE HİZMET ALANLARI PARSEL PARSEL SATILMIŞ'
 
Belediyenin yaptığı usulsüzlükler ve ranta dayalı yolsuzlukların üzerine giden Erdem, Karaköprü Belediyesi'nin imarda çocuk bahçelerinden tutun da semt pazar yerleri, belediye hizmet alanları ve sosyal tesis alanlarının parsellenerek satıldığını dile getirdi. Erdem, yaptıkları araştırmalar sonucu yapılan yolsuzluk ve rantı ortaya çıkardıklarını belirterek, bunları birer soru önergeleri olarak belediye meclisine akıbetlerini öğrenmek amacıyla soru önergeleri olarak verdiklerini kaydetti.
 
Ancak Karaköprü Belediyesi'nin verdikleri soru önergeleri ışığında tatmin edici cevaplar vermediğini söyleyen Erdem, "İmarda çocuk bahçesi, semt pazarı ve sosyal tesisler olarak geçen alanlarda binaların yapıldığını tespit ettik ve bunları soru önergeleri olarak belediye meclisine sunduk. Verdiğimiz soru önergelerine sürekli olarak aynı cevapları verdiler. Verdikleri cevaplarda göreve geldikleri 2009 yılından itibaren her hangi bir çalışma yapmadıklarını söyleyip duruyorlar. Ancak biz bunu sormadık. Biz bu alanların bina yapımı için şahıslara ne zaman satıldıkları, hangi dönemde ve kaça satıldıklarına, bu yerlerin yerine yeni yer tasisi yapılmış mı noktasında akıbet öğrenmeye dönük sorulan sorulardı. Ama bize her zaman için aynı cevapları verdiler" diye belirtti.
 
'VERDİĞİNİZ SORU ÖNERGELERİYLE MECLİS ÇALIŞMALARIMIZI ENGELLİYORSUNUZ'
 
Erdem, verdikleri soru önergelerinden sordukları sorulara dair son dönemler akıllara zarar cevaplar verildiğini kaydederek, "Son dönemde verdiğimiz yaklaşık olarak 10 soru önergesine de 'DBP'li meclis üyeleri olarak her ay onlarca soru önergesi vererek, belediyemizin çalışmalarını engelliyorsunuz' diye cevap verilerek serzenişte bulunuldu. Biz bu soruları kime soracağımız artık bilmiyoruz. Belediye başkanı ve belediye meclisimiz maalesef bize sorduğumuz soruların cevabını vermiyor" diyerek, yapılan usulsüzlükler üzerinden sağlanan rant ve yolsuzlukların üzerinin ne şekilde kapatılmaya çalışıldığına işaret etti. 

...