AKP'nin ikiyüzlü politikalarının fotoğrafı

AKP ve Türk devletinin Urfa'da Öcalan'ın doğum günü kutlamalarını engellemek adına aldığı karar ve uygulamaları, yaptıkları ile çelişince bir kez daha söz konusu Öcalan ve Kürtler olunca nasıl ikiyüzlü bir politika izlediklerini ortaya koyuyor.

AKP ve Türk devletinin Urfa'da Kürt Halk Önderi Öcalan'ın doğum günü kutlamalarını engellemek adına aldığı karar ve uygulamaları, yaptıkları ile çelişince bir kez daha söz konusu Öcalan ve Kürtler olunca nasıl ikiyüzlü bir politika izlediklerini ortaya koyuyor.

AKP rejiminin talimatıyla hareket eden Urfa Valiliği, 1 ile 6 Nisan arasında Urfa il ve ilçelerinde yapılacak olan etkinlikleri "güvenlik" gerekçesiyle "yasak" getirirken, yasağın sadece Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlamasını engellemek için alındığı ortaya çıktı. On binlerin doğum gününü kutlamak üzere yola çıkarak gelmeye çalıştığı Öcalan'ın memleketi Halfeti'ye çıkan tüm yollar kapatılırken, hemen komşu ilçesi olan Bozova ilçesinde AKP'li Urfa Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde çiğköfte etkinliği düzenlendi. 

Öcalan'ın köyü Amara ve doğduğu evin üzerinde dahi polis helikopteri ile alçak uçuş yapılırken, Bozova'da düzenlenen ve AKP'lilerin katıldığı etkinlik bir kez daha Urfa Valiliği'nin eliyle AKP ve Türk devletinin Öcalan'a dönük yaşanan rahatsızlığı gözler önüne serdi. 

Ancak tüm engellemelere rağmen Amara'ya ulaşan HDP'li milletvekilleri ve halk Kürt Halk Önderi Öcalan'ın doğum gününü yarın 4 Nisan'da pasta da keserek kutlamaya hazırlanıyor.

Öte yandan Kürdistan illerinden gelen ve Urfa'nın Siverek ilçesinde önleri kesilerek engellenen binlerce kişiyi taşıyan araçlara bin TL'nin üzerinde cezalar kesildi. Siverek'te binlerce kişinin Amara'ya gelmeye dönük bekleyişleri sürüyor. Adana ve Mersin gibi iller basta olmak üzere Türkiye metropollerinden gelenler ise Urfa'nın Birecik ilçesi Mirkelam Tesisleri civarında önlerinin açılması ve Amara'ya ulaşmaya çalışıyor.

...