AKP şimdi de Kırgızları Kürdistan'a yerleştiriyor!

AKP şimdi de Rusya ve Çin'den getirdiği Kırgızları Van'ın Erciş ilçesine bağlı Ulupamir köyüne yerleştirdi.

Kürdistan'da kaybeden AKP hükümeti, Kürdistan'a yerleştirdiği Afgan, Çerkes, Özbek ve Kırgız 'göçmenler' ile bölgenin demografisini değiştirmeyi hedefliyor. AKP bu amaçla pilot bölge olarak seçtiği Serhat bölgesine Rusya, Ukrayna, Çin ve İran'dan getirdiği göçmenleri yerleştiriyor. Bundan kısa bir süre önce Ukrayna'dan yaklaşık 250 Gergavuz Türkünü Bitlis'in Adilcevaz ilçesine yerleştiren AKP hükümetinin, 15 gün önce de birçok Kırgız ailesini Van'ın Erciş ilçesine bağlı Ulupamir köyüne yerleştirdiği ortaya çıktı.

AKP'nin, hem Kürdistan demografisini değiştirme, hem de PKK'ye karşı korucu olarak kullanmak istediği 75 bin söz konusu göçmeni Kürdistan'a yerleştirmeyi planladığı belirtiliyor.

Türk Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın geçen ay içinde yaptığı "İran’da bulunan 3 milyon mülteci bize gelmek istiyor" şeklindeki açıklamasının ardından ilk olarak geçen hafta 150 Afgan mülteci devlet kontrolünde Van’a yerleştirildi. Kaynak'ın, "Sadece 2016'da Iğdır ve Ağrı'da izinsiz geçiş yapan 30 bin kişi girdi ve işlem yapıldı" sözleri ise Türk Genelkurmay Başkanlığı'nın "Sınırlarımızı BBG evi gibi izliyoruz" açıklamasına ve "Van giriş ve çıkışlarındaki yoğun kontrollere" rağmen, 60 civarında kadın ve çocuğun bulunduğu 150 mültecinin devletin bilgisi dışında Van otogarına kadar ulaşması ise kafalarda soru işaretleri bıraktı.

Devletin 'göçmen' maskesi altında çeteleri de Kürdistan'a getirdiği ifade ediliyor.