AKP, Suruç'taki çadır kente çete mensuplarını yerleştirdi

Şubat ayında Hatay'dan getirilerek Suruç'taki AFAD Çadır Kenti'ne yerleştirilenlerin yapılan resmi açıklamalardaki gibi "Suriyeli aile" değil, Suriye'de halklara karşı savaşan kişiler olduğu öğrenildi.

Şubat ayında Hatay'dan getirilerek Suruç'taki AFAD Çadır Kenti'ne yerleştirilenlerin yapılan resmi açıklamalardaki gibi "Suriyeli aile" değil, Suriye'de halklara karşı savaşan kişiler olduğu öğrenildi. Bu çete mensuplarını Türkiye'nin Rojava'ya dönük olası saldırısında kullanmayı amaçladığı ortaya çıktı.

Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle Türkiye'ye göç eden mülteciler AKP hükümeti tarafından hem Avrupa'ya karşı şantaj aracı olarak kullanılıyor hem de Rojava'daki Kürt halkının kazanımlarını darbelemek amacıyla kullanılıyor. Suruç'taki AFAD Çadır Kenti de Rojava halkının kazanımlarına karşı çete örgütler üzerinden örgütlemelerin yapıldığı adreslerden bir tanesi. Rojava'daki Kürt halkına karşı Suriyeli mültecilerde tepki örgütleyen AKP iktidarı, bu kapsamda Şubat ayında Hatay'dan Suruç'taki çadır kente 500'ün üzerinde "Suriyeli" getirdi. Çadır kentte çalışan görevlilerden alınan bilgiler göre; getirilen bu kişilerin Suriye'de halklara karşı savaşan çete örgütü mensupları olduğu belirtildi.
 
OLASI ROJAVA'YA SALDIRIDA ÇETELER KULLANILACAK
 
Suruç Çadır Kenti'ne getirilen çete üyelerinin Kobanê sınırının sıfır noktasına yerleştirilecekleri vaadi ile getirildiği öğrenilirken, çete üyelerinin çadır kentte yerleştirilmeye tepki gösterdiği kaydedildi. Suruç'taki çadır kentte yerleştirilen çete mensupları tıpkı YPG ve YPJ'nin kontrolünde olan Til Ebyad'a (Girê Spî) yapılan saldırı gibi Kobanê'ye dönük yapılması hedeflenen saldırıda için getirildikleri bilgisine ulaşıldı. Çadır kentteki çalışanlardan ve yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre; çeteler üzerinden Suruç'taki AFAD Çadır Kenti'nde yapılan konumlandırma ile Türkiye'nin olası Rojava'ya dönük bir Türkiye saldırısında bu çete üyelerinin kullanılacağı ifade edildi.
 
ÇADIR KENTTE GİZLİ KAPAKLI ÇETE ÖRGÜTLEME ÇALIŞMASI
 
Çadır kente Hatay'dan getirilerek yerleştirilen çete üyelerinin yanlarında ferdi silahlarını da getirdikleri belirtilirken, çete mensuplarının saldırıyı sürekli olarak öne almaya çalıştıkları ve bunun için sık sık çadır kentteki yetkililer ile toplantılar alarak tartıştıkları belirtildi. Örgütleme çalışmalarının sürdürüldüğü belirtilen ve Türkiye'de "mülteciler" için kurulan en büyük çadır kent olan Suruç'taki AFAD Çadır Kenti'nde yaşananlar Suruç'taki halkta da tedirginliklere yol açmış durumda. Çadır kentte her hangi bir sivil toplum örgütü ve kuruluşunun girerek, incelemede bulunmasına izin verilmemesini yürütülen kirli oyunlara en büyük dayanak olarak gösteren Suruçlular, çadır kentte çetelerin doldurulduğunu ve kadın ticaretinden tutun da fuhuşa kadar her türlü çirkinliğin yaşandığını dile getiriyor. Yerel halk, Harran ve Akçakale'deki AFAD çadır kentlerinde yaşananların Suruç'taki çadır kentte de çok gizli bir şekilde yürütülmeye çalışıldığını ifade etti. 

...