GÖRÜNTÜLÜ

AKP, Uğur Kaymaz'ın annesini işten çıkardı

Türk devlet güçleri tarafından katledilen Uğur Kaymaz’ın annesi Makbule Kaymaz, oğlunun katledilişinin yıl dönümünde KHK ile işten çıkarıldı.

Mardin’de henüz 12 yaşındayken 21 Kasım 2004 tarihinde kamyon şoförü olan babası Ahmet Kaymaz ile birlikte polis tarafından katledilen ve bedenine 13 kurşun sıkılan Uğur Kaymaz’ın annesi Makbule Kaymaz’ın Kızıltepe Belediyesi'ndeki işine AKP tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile son verildi. Belediyeye bağlı Eğitim Destek Evi’nde 12 yıldır temizlik işçisi olarak çalışan Kaymaz, eşi Ahmet ve oğlu Uğur’un katledilmesinin ardından geride kalan 3 çocuğunun geçimini sağlıyordu. 

Uğur Kaymaz’ın 12 yaşındaki bedenine “terörist” yalanı ile 13 kurşun sıkan devlet, 12 yıl boyunca “adalet” diye haykıran Anne Makbule Kaymaz’ı duymadı ve katilleri cezalandırmadı.  Katilleri cezalandırmayan devlet, Uğur’un babasıyla katledildiği gün olan 21 Kasım günü annesini KHK ile işten çıkardı. 

‘DEVLET KATİLLERE DEĞİL, BANA CEZA VERDİ’

Anne Kaymaz, şunları söyledi: “Ben 12 yıldır bu adaletsiz devletten adalet bekledim, oğlumun, eşimin  katillerine ceza verilsin diye bekledim. Ama devlet hem de en acılı olduğum, oğlumun katledilişinin yıl dönümünde işime son verdi. Ben bu iş ile üç çocuğumu okutup geçindiriyordum."

'ADALETSİZLİĞE DİRENECEĞİZ'

Devletin çocuğunu ve eşini katlettikten sonra ekmeğini de elinden aldığını belirten Anne Kaymaz, “Artık yeter! Bize bu zulüm, bu işkence artık son bulsun" dedi.
12 yıl önce kamyon şoförü  eşi ve oğlu katledilince geride Ali, Habip ve Emine isimli üç çocuğuna bakacak kimse bulunmadığını söyleyen Anne Kaymaz, şunları aktardı: “Ahmet ve Uğur katledildiğinde  geriye kalan çocuklarım henüz çok küçüktü, onlara bakacak kimse yoktu, ben de Kızıltepe Belediyesi'nde işe başladım, 12 yıldır dişimle tırnağımla çalışarak çocuklarıma baktım. Şimdi işsiz bırakıldım ve çocuklarıma bakacak kimsem yok."
Anne Makbule Kaymaz, son olarak, Türk devletinin adaletsizliğine karşı direneceklerini söyledi.