Amara yolcuları Siverek'te gözaltına alındı

4 Nisan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü vesilesi ile Urfa'nın Amara Köyünde gerçekleştirilecek kutlamaya katılmak isteyenler birçok noktada engelleniyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlamalarına katılmak amacı ile Amed, Siirt ve Batman'dan otobüslerle gelen kitlenin yolu Urfa'nın Siverek ilçesi çıkışında polis barikatları ile kesilerek Amara'ya gidişleri engellendi.

Dün geceden bu yana bekleyişi devam eden halk engellemelere tepki göstererek basın açıklamasında bulundu. Kitle adına açıklamayı yapan Amed Bağlar DBP ilçe Eş başkanı Ramazan Dengiz, "Biz bugün en doğal ve demokratik hakkımız olan Önderliğinin doğum gününü kutlama talebi ile Amara köyüne gitmek istedik fakat daha Siverek çıkışında devlet güçleri tarafından barikatlar kurarak Amara’ya geçişimizi engellenmek istendi. AKP devleti ve Saray şunu bilsin ki, ne olursa olsun mücadelemizi devam ettireceğiz, sadece Amara'da değil her yerde kutlamalarımızı gerçekleştireceğiz’’ dedi.

Açıklamanın ardından otobüslerle Amed ve Siirt'e hareket eden halkın önünü kesen polisler otobüste bulunanları gözaltına alarak Siverek Terörle Mücadele Şubesine götürdü.

Gözaltına alınan 60'dan fazla kişiden bazılarının isimleri şöyle:

Hatun Kaçar, Hediye Özer, Raziye Ekinci, Kumru Kaçar, Vetha Kaçar ve Hediye Kaçar. 
 

...