Amed’de yüzbinler Sur direnişini selamlıyor

Aylardır sürdürülen saldırılara, yapılan katliamlara ve en son "bomba patlayacak" dedikodularıyla katılımın engellenmek istendiği Amed Newroz'u yüzbinlerin katılımıyla yaratılmak istenen korku duvarlarını yıktı.

Aylardır, başta Sur olmak üzere yürütülen saldırı ve katliamlarla Amed halkının iradesini kırmaya yönelik girişimler, Newroz ile boşa çıktı. Sabah saatlerinde Amed’in dört bir tarafında askeri darbeyi anımsatan askeri araçların varlığı ve yoğun polis asker yığılmasına karşılık Amed halkı evlerinden çıkarak Newroz alanının yolunu tuttu. Hemen her köşe başında engellenen, geri çevrilen araçları durdurulan Amedliler her şeye rağmen alana ulaşmaya başladı. Önceki yılların aksine "bomba araması" yapıldığı gerekçesiyle kitlenin alana girişi saat 09.30'a kadar engellendi. 

Alana girmek için yaklaşık 5 kilometre karelik alanın etrafını dolaşarak alana girmenin yollarını arayan Amedliler arama noktalarının açılmasının ardından alana akmaya başladı. Bütün tehditlere ve saldırılara inat çoluk, çoluk ve ailece Newroz alanın yolunu tutan Amedliler böylece yaratılan korku duvarlarını da aştı. Diyarbakırlıları korku duvarlarını yıkarak alanı doldurması ve yüzbinlerce kişi ile alanda yerini almasıyla birlikte alandaki Newroz ateşi de yakıldı.

Yakılan Newroz ateşi Kürtlere bütün saldırılara rağmen kanları ile özgürleştirdikleri alanları terk etmeyeceklerinin mesajını verdi.