Amed'deki eylemde 7 polis öldü

Amed’de polis servis midibüsüne yönelik düzenlenen eylemde 7 ölürken, 27 kişi de yaralandı.

Amed’de polis servis midibüsüne yönelik düzenlenen eylemde 7 ölürken, 27 kişi de yaralandı. 

Amed’in merkez Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi'nde polis servis aracının yoldan geçişi sırasında bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda ulaşılan ilk bilgilere göre, 7 polis öldü. Saldırıda aralarında sivillerinde olduğu 27 kişi ise yaralandı. 

Diyarbakır-Urfa karayolu kenarında yer alan Metro marketin hemen arkasında yer alan Hamravat ve Gökkuşağı sitelerinin arasında bulunan cadde üzerinde meydana gelen saldırı saat 17.15 sıralarında yaşandı.
Batı illerinden kente gelen özel harekat polislerini taşıyan midibüse dönük bombalı araçla yapılan saldırı sonrası polis midibüsü enkaz haline geldi.

Patlamanın ardından bölgeye gelen polislerin, olay yeri yakınında bir gence ateş açtıkları, yaralanan kişinin polislerce gözaltına alındığı belirtildi. 

Yaşanan patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ile itfaiye ekipleri servis edildi.

Ölü ve yaralılar ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi ile Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerine ulaşan polis ekipleri ise çevrede güvenlik önlemleri aldı. 

İl Sağlık Müdürlüğü ise tüm sağlık personelini göreve çağırdı. Hastaneye kaldırılan yaralılar arasında sağlık durumu ağır olan polislerin olduğu öğrenildi.

Etrafı güvenlik şeridi ile çevrilen patlama noktasına kimsenin yaklaşmasına izin verilmezken, gelen olay yeri inlemeler ekiplerinin patlama noktası ve çevresindeki incelemeleri devam ediyor.