Amed halkı Newroz alanına akıyor

Tarihi Amed Newroz'u için sabahın ilk saatleriyle beraber Amed'in dört bir yanından Newroz Alanı'na gelişler başladı.


Tarihi Amed Newroz'u için sabahın ilk saatleriyle beraber Amed'in dört  bir yanından Newroz Alanı'na gelişler başladı. Yeni dönemin başlangıcı olarak ele alınacak ve "Direnerek kazanacağız" şiarıyla şarkılar ve sloganlar eşliğinde yönünü Amed Newroz'una çeviren Amedliler, kontrol noktalarının girişlerinde toplanıyor.

"Bijî Serok Apo" ve "Direne direne kazanacağız" sloganlarının yükseldiği Amed sokaklarında yönünü Newroz Alanı'na dönen halk, direniş ve serhildan şarkılarını dilinden düşürmüyor. 7'den 70'e gelişlerin sürdüğü Amed Newroz'u tarihi anlara tanıklık etmek için hazır. Newroz Alanı'nda yapılacak olan bomba aramasının ardından alana akacak halk, sabırsızlıkla kontrol noktalarındaki beklemesini sürdürürken, her geçen dakika kalabalığın sayısı da artıyor. "Çerxwa Şoreşe" ve Rojava marşlarının okunduğu alan etrafında yükselen ses, biran olsun dinmezken halk alana geçiş için dakikaları sayıyor.

Yüzlerce çevik kuvvet ve sivil polis ile alan etrafında yoğun polisiye önlemlerin alındığı görülüyor.

Bu arada kadınlar rengarenk yöresel giyimi ile dikkatleri çekiyor. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri, PKK, KCK, YPG ve HPG bayraklarının taşındığı Amed Newroz'una gelişler akın akın devam ediyor.