YENİLENDİ

Amed'liler Newroz alanını doldurmaya başladı

Amed'de bu yıl "Direnerek kazancağız" sloganıyla gerçekleştirilen Newroz kutlamaları için Batıkent Newroz Meydanı'na akın eden onbinlerce kişi meydanı doldurmaya başladı.

Aylardır devlet güçlerinin sıkıyönetim uygulamaları kapsamında onbinlerce asker-polis, tank, top ve ağır silahlarla yürüttüğü saldırılara direnen Amed halkı, Newroz'u direniş ruhu ile karşılıyor. Amed Batıkent Newroz Meydanında düzenlenecek Newroz Mitingi için sabah saatlerinden itibaren yollara dökülen 7'den 70'e Amed'liler, Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan toplu ulaşım araçları ile birlikte özel araçları ve motorsikletlerle Newroz alanına akın ederken, özellikle gençler yürüyüş kortejleri oluşturarak "YPS burada Esedullah nerede" "Biji Berxwedana Sur'e" sloganları atarak alana kadar yürüdü.  Newroz alanına atlarla gelen bir grup genç ise büyük bir coşku ile karşılandı.

Newroz alanında kadınlar her yıl olduğu gibi ulusal kıyafetleri, yeşil, sarı kırmızı renkleri ile en önde yer alıyor. Gençlerin  direniş sloganları attığı Newroz alanına PKK öncü kadrolarından Mazlum Doğan, Kemal Pir, Zilan (Zeynep Kınacı) ve Newroz şehitlerinin yanı sıra Cizre ve Silopi'de ki  devlet güçleri tarafından  katledilen sivillerin fotoğrafları da asıldı. 

Newroz alanında şu sıralarda "Diren Diyarbekir"  türküsü yankılanırken en çok öne çıkan  slogan ise her yıl olduğu gibi"Biji Serok Apo" sloganı oluyor. Onbinler müzik durduğu anda  önce hep bir ağızdan "Biji Serok Apo" sloganını haykırarak, ardından diğer sloganlara geçiyor. 

Newroz Meydanına onbinlerin katılımı devam ederken, protokol alanında misafirler yerlerini almaya başladı. 

Newroz programının ilerleyen dakikalarda başlaması bekleniyor.

...
.
...