Amed serhildan ruhuyla Sur'a yürümeye hazır

Sur'daki katliam tehdidine karşı Amed'de yapılacak yürüyüş için hazırlıklar tamamlandı. Katılım çağrıları da sürerken, halk yürüyüş için 13 ayrı noktada buluşacak.

Amed'in Sur ilçesindeki büyük katliam tehdidine karşı yapılacak yürüyüş için kent merkezindeki hazırlıklar tamamlandı. Yenişehir, Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde yürütülen çalışmalar son aşamaya gelirken, kentin 13 ayrı noktasında toplanacak olan halk, Sur'daki ablukayı kırmak amacıyla yürüyüş düzenleyecek. 

HDP Bağlar İlçe Eşbaşkanı Hatice Makas da Sur'da yaşanan katliam girişimlerine karşı sessiz kalınmaması gerektiğini belirterek bugün saat 16.00'da yapılacak yürüyüş için tüm Amed halkına katılım çağrısı yaptı. Cizre'deki gibi büyük katliamın yaşanmaması için vicdanı ve ahlakı olan herkesin bu ablukanın kırılması için en ön safta yer alması gerektiğini söyleyen Makas, "Orada AKP hükümetinin tüm katliam girişimleri sonuçsuz kalacak. Biz bulunduğumuz her yerde toplanarak Sur'a yürüyeceğiz. Tüm halkımızı alanlara davet ediyorum. Bu halkın çocukları kadınları katledilirken biz seyirci kalamayız" dedi.

'SERHİLDAN RUHUYLA BARİKATLARI YIKALIM'

DBP Yenişehir İlçe Yöneticisi Şaban Turhan ise dünden beri Yenişehir ilçesinde bulunan bütün esnafları gezdiklerini, herkese el bildirileri dağıtarak yürüyüşe davet ettiklerini aktardı. Turhan, "Yenişehir ilçesi olarak yürüyüşe hazırız. Cizre, Sur olmasın şiarı ile hareket ederek hiç kimsenin ölmemesini istiyoruz. Newroz ve serhildan ruhuyla barikatları yıkıp, barışı tesis edelim'' dedi.

BULUŞMA NOKTALARI

Amed merkez ilçelerinde şu noktalarda buluşulup Sur'a yürünecek:

Bağlar: Körhat Meclisi, Kaynartepe Meclisi, DBP-HDP Bağlar parti binası önü, Mevlana Halit Mahalle Meclisi.

Yenişehir: Şehitlik Meclisi, İplik Meclisi, Seyrantepe Meclisi, DTK binası önü. 

Kayapınar: Huzurevleri Meclisi, Gaziler Meclisi, Rojava Parkı, Diclekent Medya Kavşağı, Mezopotamya Meclisi.