YENİLENDİ

Amed ve Muş'ta Newroz etkinliğine saldırı

Muş’un Malazgirt ve Amed'in Bismil ilçesindeki Newroz etkinliklerine polis saldırdı.

Muş'un Malazgirt ilçesinde düzenlenen Newroz etkinliğine polis saldırdı. Sabah saatlerinde DBP Malazgirt İlçe Örgütü binası önünde bir araya gelen halka saldıran polis, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ve beraberindeki heyete de müdahalede bulundu.

Newroz kutlaması yapıldığı sırada gerçekleşen saldırıda Konakkuran Belde Belediye Eşbaşkanı Bülent Ateş, HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik'in danışmanı Hanifi Çapın ve Necati Yüksek gözaltına alındı.  

BİSMİL

Amed'in Bismil ilçesinde Newroz kutlamaları için DBP ilçe binası önünde  toplanan halk, kutlamanın yapılacağı Newroz alanına yürümek istedi. Aralarında HDP milletvekilleri Feleknas Uca ve Nimettulah Erdoğmuş'un da bulunduğu yüzlerce kişiye, polis gaz bombaları ve tazyikli su ile saldırdı.  DİHA muhabiri Yılmaz Erkek ve Belediye Eşbaşkanı Resul Sarı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Polisin saldırısına halkı özsavunmaya geçerek karşılık vermesi ile çatışmalar başladı. Yer yer silah seslerinin yükseldiği ilçede, gerginlik devam ediyor.