GÖRÜNTÜLÜ

Amedli gençler, herkesi Newroz’a akmaya çağırdı

21 Mart’a günler kala Newroz kutlamaları için çağrıda bulunan Amedli gençler “Halkımızı ve tüm gençleri Dehakların zulmüne karşı direniş ruhu ile alanlara davet ediyoruz” dedi.

21 Mart’a günler kala Newroz kutlamaları için çağrıda bulunan Amedli gençler “Halkımızı ve tüm gençleri Dehakların zulmüne karşı direniş ruhu ile alanlara davet ediyoruz” dedi.

Küçük bir kıvılcımın yaşam umudu haline gelmesidir Newroz. Zalim ve zulümkar Dehak’a karşı Çağdaş Kawa Mazlum Doğan’ın zaferi, yok oluş ve haksızlığa karşı var olma mücadelesidir. Onursuzlaştırılmaya karşı yangın yerine dönen bedenlerdir; Rahşan, Ronahi ve Sema’dır…

Başta Gever, Nusaybin, Bağlar ve Şırnak olmak üzere Kürdistan’ın birçok ilçesinde öz yönetim direnişi Newroz ruhu ile sokak sokak yayılırken AKP devleti aylardır süren öz yönetim direnişlerinin Newroz ateşi ile taçlanmasını engellemek amacı ile birçok ilde Newroz kutlamalarını gerekçe göstermeden engelledi. Yasaklara aldırış etmeden Newroz kutlamaları için alanları dolduran binlerce insana ise devlet güçleri tazyikli su ve biber gazları ile saldırdı. Kürdistan’ın birçok yerinde yaşanan saldırılara karşı halkı direnişe ve Newroz’da alanlara davet eden Amedli gençler şunları söyledi:

‘SERHILDAN RUHU İLE NEWROZDA ALANLARA’

ENVER ŞAHİN: Hepimizin bildiği gibi büyük bir direniş döneminden geçiyoruz. AKP hükümetinin bölgede başlattığı topyekün saldırı ve savaş konsetine karşı Kürt halkı ve gençlerinin başlattığı mücadelenin birlikte yürüyen bir süreç söz konusu. 

Bu Newroz şimdiye kadar ki Newrozlardan daha farklı bir role sahip. Bugün Kaynartepe, Nusaybin, Gever ve Şırnak’ta büyük bir direniş sergileniyor. Bu anlamda özelde Kürt gençleri, genelde ise duyarlı bütün kesimleri Dehakların zulmüne karşı büyük bir coşku ve direniş ruhu ile direniş alanlarını selamlamak için alanlara davet ediyoruz.  

MURAT AYDIN: Sur, Gever ve Cîzîr başta olmak üzere tüm Kürdistan’a yayılan büyük bir direniş gerçekliği söz konusu bu anlamda Kürt halkını bu yıl ki Newroz’u öz yönetim ve serhildan ruhu ile sahiplenmek için alanlara bekliyoruz.

BURCU TEMİZ: Newroz ateşinden aldığımız güç ile direnişi yükselteceğiz ve kadının rengi ile bu Newroz’da özgürleşeceğiz. İşte bu nedenle Kürdistan’daki tüm genç kadınları ve gençleri Newroz’da alanlara davet ediyoruz.

...