GÖRÜNTÜLÜ

Amedliler: Amara yürüyüşüne akalım

Amedliler, tüm Kürdistan halkını 4 Nisan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlamak için Amara’ya çağırdı.

Amedliler, tüm Kürdistan halkını 4 Nisan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlamak için Amara’ya çağırdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü 4 Nisan Amara kutlamasını Türk devleti tarafından engellenme girişimlerine yasaklayan Amedliler tepki gösterdi. AKP hükümetinin yasaklarına ve tüm engellerine asla boyun eğmeyeceklerini belirten Amedliler, Kürt halkını Amara kutlamasına davet etti.
 
Arif İlhan: Her sene yapılan Amara yürüyüşünün bu sene yasaklanmasını kınıyoruz. Halkımızı Amara’ya gitmeye davet ediyoruz. Bu baskıcı yönetiminde bir an önce yıkılmasını istiyoruz. O günlerin gelmesi dileğiyle.

Levent Özdemir: Başta Kürt Halk Önderimiz Sayın Abdullah Öcalan olmak üzere onun şahsında tüm Kürt halkının doğum gününü kutluyorum. 4 Nisan Amara yürüyüşü bu sene devletin savaş politikalarından dolayı sadece Amara değil barışla ilgili yapılan her şey yasaklandı. Onlar savaş istemesine rağmen bizlerde her şeye rağmen barış, barış, barış diyeceğiz. Başta Amed halkı olmak üzere Kürdistan ve Türkiye’deki tüm metropol halklarını Önderliğimizin doğum gününü kutlamak için Amara’ya çağırıyoruz.

Mahsun Okan: Kürt halkı için önemli bir gün Amara yürüyüşü ve bütün Kürt halkını oraya davet ediyoruz. Rutin olan bu etkinliğin devlet tarafından engellenmesini hoş bulmuyoruz. Ve bütün Kürt halkını Amara yürüyüşüne çağırıyoruz.

İhsan Güler: Buradan tüm Kürt halkına sesleniyorum, 4 Nisan Abdullah Öcalan’ın doğum gününde Amara'ya gelmelerini bekliyoruz.