Asker cenazeleri Çarçella'da kaldı

Türk ordusu 25 Mart'ta Zagrosların Çarçella alanına yönelik operasyonunda cenazelerini kar üstünde bırakıp geri çekildi.

HPG ve YJA Star gerillaları, Türk ordusunun 25 Mart'ta Zagrosların Çarçella alanına yönelik operasyonunda yaşananları anlattı: "Operasyon sonunda cenazelerini bile kar üstünde bıraktılar.”

Türk ordusu, 2015 yılında Zagros dağlarının Çarçella alanına yaptığı kapsamlı operasyonla amacına ulaşamayınca 25 Mart’ta yeni bir teşebbüste bulundu. Yoğun kar altındaki sert Çarçella dağlarındaki operasyonda ağır darbe alan Türk ordusu, hezimete uğrayıp geri çekilmek zorunda kaldı. Çünkü 6 Skorsky  ile 1 Kobra darbelendi, istedikleri gibi indirme yapamadılar. İndirebildiklerini de ölüme bıraktılar. Psikolojik olarak da çöktüler, Erdoğan'a küfür etmeye başladılar, nihayetinde sağ kalabilenler ölenlerin cenazelerin Çarçella'da bırakıp gittiler.

HPG ve YJA Star gerillaları, 25 Mart'ta Çarçella dağlarında yaşananları ANF'ye anlattı.

YANILDI VE YENİLDİ

Çarçella operasyonu içerisinde yer alan HPG gerillası Demhat Koçer, kış sürecinde kaldıkları yerde 10 metreden fazla kar olduğuna dikkat çekerek, böylesine koşulların elvermediği bir yerde Türk ordusunun operasyon yapma olasılığını göz önünde bulundurarak hazırlık yaptıklarını söyledi. Fakat Türk ordusunun bunu tahmin etmediğini belirten Koçer, "O yüzden 25 Mart'ta önce büyük bir yanılgı, akabinde yenilgi yaşadı" dedi.

İNDİRME FIRSATI VERİLMEDİ

Öncüleri sayesinde karda yol açarak mevzi aldıkları kaydeden Demhat Koçer, Kobra helikopterler eşliğinde gelen Skorsky helikopterlerden indirme yapma fırsatı vermediklerini söyledi. "Bir tanesi indirme yapmak istediğinde vurmaya başlıyorduk" diyerek, bu şekilde çok sayıda kayıp verdirdiklerini ifade eden Koçer'i, YJA Star gerillası Diren Başkale de teyit ediyor.

BU TOPRAKLAR BİZİM

Diren Başkale, Çarçella'nın hem gerilla hem de Türk tarafı için stratejik önemini hatırlatarak, şunun unutulmaması gerektiğini vurguladı: "Burası Kürdistan ve bu topraklar bizim. Koşullarımızı en iyi bizler biliriz ve buna göre de hazırlıklarımız olur."

ŞOK YAŞADILAR

Türk ordusunun Çarçella'da büyük yanılgı yaşadığını tekrarlayan Başkale, "İndirme fırsatı vermedik. 6 Skorsky ve 1 Kobra'ya  darbe vurduk. Var olan silahlarla düşman şoka uğratıldı" dedi. 

ERDOĞAN'A KÜFRE BAŞLADILAR

HPG gerillaları Mazlum Tufan ve Simko Serhildan ise Türk askerlerinin karda savaşamadıklarını ve psikolojik olarak çöktüklerini söyledi. İndirme yaparken kayıpları çoğalınca kalanların savaşamayacak durumda olduklarını gördüklerini aktaran gerillalar, şunları ekledi: "Kısa bir süre sonra psikolojik durumlarının iyi olmadığını gördük. Zorda kalınca Erdoğan'a küfür etmeye başladıklarını duyuyorduk."

SKORSKY'DEN ATIYORLARDI

Gerilla Rohşan Tatvan, Şehit Rojin ve Şehit Rênas tepelerine yoğun teknikle yöneldiklerini kaydederek, şunları söyledi: "Fakat operasyon sonunda cenazelerini bile kar üstünde bıraktılar, çünkü o fırsatı vermedik. Kaldı ki; çok önemsedikleri de yoktu. Bazen bile bile askerlerini Skorskylerden atıyorlardı."