Avrupa'da 4 Nisan kutlamaları: Öcalan'a demokratik toplum hediye edeceğiz

Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 67'nci doğum günü vesilesiyle etkinlikler düzenledi.

 
Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 67'nci doğum günü vesilesiyle etkinlikler düzenledi. Etkinliklerde, "Önder Apo'nun özgürlüğünü sağlayacak, demokratik özerk Kürdistan'ı yaratacağız" mesajı verildi.

GOTEBORG
İsveç'in Göteborg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü vesilesiyle etkinlik düzenlendi.
Sjumilan Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlik, devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.
İsveçlilerin Rojava ile dayanışmak amacıyla kurduğu Rojava Komitesi adına yapılan konuşmalarda, Türk devletinin Kuzey Kürdistan'daki soykırımcı saldırılarına dikkat çekilirkeni, öz yönetim direnişi selamlandı. Konuşmalarda, Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın  ve AKP'nin Kürtlerin haklı mücadelelerini bastıramayacağı belirtildi.
Kürdistanlılar, Doğu Kürdistanlı Sanatçı Ferzin Hewrami ve Heme Heci'nin söylediği şarkı ve türküler eşliğinde halay çekti.

MALMÖ
İsveç'in Malmö kentinde de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü için Palatset Düğün Salonu'nda etkinlik düzenlendi. Devrim şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından Kobanê'den geceye katılmak amacıyla gelen Kobanê Grubu'nun seslendiği şarkılar kitle tarafından coşkuyla karşılandı. 
Kürt Siyasetçi Welat Bagok, etkinlikte, Newroz'un ve Öcalan'ın doğum gününün Kürtler ve ezilen halklar açısından taşıdığı önemi ele alan bir konuşma yaptı. Bagok, "Bizim Önder Apo'ya en büyük hediyemiz demokratik bir toplum yaratmak olacak” dedi.
Kale Ateşi, Heme Heci, Cemile Pire, Hozan Xoşnav ve Nuari'in seslendirdikleri şarkılar eşliğinde Kürdistanlıların halay çektikleri etkinlik, gecenin geç saatlerine kadar devam etti. 

MÜNİH
Almanya'nın Münih kentinde SARA Kadın Komünü öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 67. doğum günü kutlandı. 
Civanên Jin, YXK Münih ve Civanên Azad'ın da katıldığı etkinliklerde, öz yönetim direnişi selamlandı.
Etkinlikte SARA Kadın Komünü'nden Taybet Acar, Öcalan'ın kadınlar için önemine dikkati çekerken, Kürt Toplum Meclisi Eşbaşkanı Bedi Boylu da "Önder Apo'ya sahip çıkmak, insanlığa sahip çıkmaktır" dedi.

DUISBURG
Almanya'nın Duisburg kentindeki Demokratik Kürt Toplum Merkezinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 67. yaş günü kutlandı.
400'e yakın Kürdistanlının katıldığı etkinlikte, Kadın Komitesi adına konuşan Riha Amed, Kuzey Kürdistan'da YPS'nin direnişini selamladı.
Etkinlikte, yapılan konuşmaların ardından Öcalan'ın hayatı anlatıldı.
Ardından Koma Rızgar ve Selocan müzik sunumu yaparken, Koma Evîna Sarya çocuk folklor grubu sahne aldı.

DRAGUIGNAN
Güney Fransa'nın Draguihnan kentinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü ve Newroz kutlandı. Demokratik Kürt Toplum Merkezinin (DKTM) düzenlediği etkinliğe, KONGRA GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal ve yüzlerce kişi katıldı.
DKTM Eşbaşkanı Osman Sönmez'in konuşmasının ardından Hozan Cüneyt ve Bengi Agiri sahne aldı.
KONGRA GEL Eşbaşkanı Kartal, Kürt halkının yıllarca onurlu ve görkemli direnişleriyle tarih sayfalarında yer aldığına dikkati çekerek, şunları belirtti: "Bu direniş kültürü Mazlumlar'dan, Agitler'den, Zilanlar'ın ardından bugün Mehmetler ile Sur, Cizre ve Nusaybin'de taçlanmıştır. Bizler de bu vesileyle onlar şahsında direnişimizi yükselterek Önder Apo'nun özgürlüğünü sağlayacak, demokratik özerk Kürdistan'ı yaratacağız."
Etkinlik, Marsilya TEV-ÇAND grubu ve Kawa Urmiye'nin sunumlarıyla son buldu.
 

...