Avrupa'da tecrit ve katliama karşı eylemler sürüyor

Avrupa'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride ve katliamlara karşı eylemler sürüyor. Hollanda'nın Arnhem ve Den Haag kentiyle İsveç'in başkenti Stockholm'deki eylemlerde, sonuç alınana kadar alanlarda olunacağı belirtildi.

ARNHEM
Hollanda'nın Arnhem kentinde, Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde Kürdistan'daki insan ve doğa katliamıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride karşı yürüyüş düzenlendi.
"Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü" sloganıyla şehir merkezinde yürüyen Kürdistanlılar, tecrit ve katliamlar sona erene kadar alanlarda olacaklarını duyurdu.
Yürüyüş, KCDK-E Eşbaşkanı Şemse Güllü'nün konuşmasıyla sona erdi.

DEN HAAG
Hollanda'nın Den Haag kentindeki Centraal İstasyonu'ndaki çadır eylemi sürüyor. Tecridin ve katliamların lanetlendiği eylem, 15 Temmuz'a kadar sürecek.
Eylem Komitesi, farklı programlarla sürecek eyleme katılım çağrısında bulundu.

STOCKHOLM
İsveç’in başkenti Stockholm’de yaşayan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için ve katliamlara karşı Medborgarplatsen Meydanı’nda çadır kurdu.
Çadıra, Türkiye’deki katliamları gösteren fotoğrafları ve “Kürdistan’da katliamları durdurun”, “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a barış” yazılı pankratları asan eylemciler, kamuoyunu sözlü ve yazılı olarak Kürdistan’daki gelişmelerle ilgili bilgilendiriyor.
Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için Avrupa Birliği (AB) ve İsveç’in Türkiye’ye yaptığı ekonomik desteğin durdurulması için imza toplayan eylemciler, imzaları İsveç Parlamentosu’na verecek.
Sara Kürt Kadın Federasyonu’nun çağrısı üzerine gerçekleştiren çadır etkinliği  üç gün sürecek. 
 

...