GÖRÜNTÜLÜ

Başur halkı: Şengal saldırıları Ankara’da planlandı

KDP ve Türk devletine bağlı çete gruplarının Şengal’de YBŞ-YJŞ güçlerine dönük saldırılarına tepki gösteren Kerküklüler, “Tüm Kürt halkı ve siyasi partiler bu saldırılara karşı tutum alsın” çağrısında bulundular.

Sabır Mahmut: Biz Kerkük halkı olarak Şengal’de YBŞ’ye dönük gelişen saldırıları kınıyoruz. Açıkçası bu halkımızın düşmanı olan güçlerin ortaklaşa bir plan dahilinde geliştirdikleri saldırıdır. Biz bunu hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz.

Herkes bilmeli ki biz hiçbir zaman birakuji savaşını kabul etmeyeceğiz. Ancak kimsenin de bizim halkımıza saldırmasını da kabul etmeyeceğiz ve buna karşı duracağız.

Şino İsmail: Anlaşılıyor ki yeniden birakuji savaşı başlatmak istiyorlar. Biz bunu kabul etmeyeceğiz. Bunun için de tüm taraflara ve siyasi partilere bu savaşa karşı durmaları çağrısında bulunuyorum. Türk devleti bu saldırı planlarıyla Güney Kürdistan’ı da işgal etmeyi hedeflediği anlaşılıyor. Onun için herkes bu işgale karşı durmalı.

‘SALDIRILAR DAİŞ VE TÜRK DEVLETİNE HİZMET EDİYOR’

Mamoste Aso: Şengal’e bu saldırı planının Türkiye ile birlikte hazırlandığı açık. Mesut Barzani’nin Türkiye ziyaretinde Şengal’de saldırı konusunu planlamışlar. Bu saldırı hiçbir şekilde Kürtlerin birliğine hizmet etmiyor ve bu saldırıları kınıyoruz. Ama net olan bir nokta var o da şu: Bu saldırılar DAİŞ’e ve Kürt halkının düşmanlarına hizmet ediyor. Onun için halka çağrım bu saldırılara karşı ciddi tepki göstermelidir.

Bako Kazım: Şengal’de YBŞ’ye saldıran Rojava peşmergeleri adındaki güçler Türk devletinin eğitip hazırladığı güçlerdir. Türk devleti bunları Kürt özgürlük mücadelesine karşı kendisine karşı kullanıyor. Biz bu saldırıları her şekilde kınıyor ve protesto ediyoruz. Herkes de bilmeli ki bu saldırılar sadece ve sadece Türk devletinin Güney Kürdistan’ı işgaline ve Kürtlerin iç savaşının yaşanmasına neden olur.