Baydemir Urfalılarla buluştu

HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, HDP ve DBP yöneticileri ile tutuklu halkın çocukları özgürleşmeden kimsenin özgür olamayacağını ifade etti.

HDP "Parlamento tutumu" konusundaki kararını belirlemek üzere devam ettirdiği halk buluşmalarında bu kez Urfalılar ile biraraya geldi. Urfa Kültür Sanat Derneği'ndeki buluşmaya HDP Milletvekili Osman Baydemir, Amed İl Eşbaşkanı Ömer Önen, Urfa İl Eşbaşkanı Ayşe Sürücü, parti yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı. 

Toplantıda konuşan Baydemir, Kürt halkına yapılan zulüm karşısında tarihsel sorumluluğun gereği direnmenin gerektiğini vurguladı. Yapılan zulüm karşısında halkın ne istediğini sorguladıklarını ifade eden Baydemir, "Örgütlü yapılarımız bizden ne istiyor. Bu programlarımızı onun için gerçekleştiriyoruz. Her sabah yeni bir darbeye uyanıyoruz. Bu uygulamalara karşı OHAL'e karşı nasıl bir tutum içerisine girmeliyiz? Nasıl bir direniş hattını izlemeliyiz? Sorularına çözüm arıyoruz" dedi. 
 
Kürtlerin zulme karşı direndiğini söyleyen Baydemir,  HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın selamını Urfalılara iletti. Son süreçle birlikte binlerce tutuklunun olduğunu söyleyen Baydemir, HDP ve DBP yöneticileri ile tutuklu halkın çocukları özgürleşmeden kimsenin özgür olamayacağını ifade etti. 
 
Program soru cevaplarla son buldu.